Gest sfidător al lui Kim Jong-un. ”Coreea de Nord e prea ocupată să facă plutoniu”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
donald trump, kim jong un,
Pro TV

Coreea de Nord a repornit reactorul care produce plutoniu, asta arată o analiză a imaginilor din satelit la Centrul de Cercetare Nucleară din Yongbyon, relatează CNN.

Noi imagini surprinse din satelit și examinate de experți occidentali sugerează că regimul de la Phenian a început teste preliminare la unul dintre reactoarele sale de la Centrul de Cercetare Nucleară din Yongbyon, conform CNN.

„Dacă reactorul funcționează din nou, după cum sugerează dovezile, înseamnă că producția de plutoniu a fost reluată pentru programul său de arme nucleare”, susțin cercetătorii.

Potrivit expertilor de la Jane’s Intelligence Review, citați de CNN, imaginile din satelit sugerează că Reactorul Experimental cu Apă Uşoară (ELWR) ar putea fi operațional ”fără avertizare” până la finalul anului.

Este încă neclar dacă reactorul va fi folosit la generarea de electricitate sau pentru programul nuclear.

Informația vine în contextul în care se fac pregătiri pentru summit între liderii din Coreea de Nord și cea de Sud care prefațează o posibilă întâlnirea dintre Kim Jong-un și Donald Trump.

Întâlniri şi convorbiri telefonice la vârf s-au succedat începând de joi pentru a concretiza summitul istoric anunţat, dar neconfirmat încă oficial, între Trump şi liderul nord-coreean.

”Coreea de Nord e prea ocupată să facă plutoniu pentru a vorbi despre întâlnirea cu Trump”, au scris cei de la vice.com care mai notează că mulți experți nu au încredere în buna credință a Coreei de Nord.

Aceștia sugerează că liderul de la Phenian se folosește de Trump ca să ofere legitimitate regimului său și că nu va renunța la arsenalul său nuclear.
 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO