Femeia care a devenit un ”înger salvator” pentru zeci de oameni ai străzii


Ultimul update: Duminica 03 Februarie 2019 07:20
Data publicarii: Duminica 03 Februarie 2019 07:11
Categorie: Stiri externe
Chicago, vortex, frig, oameni ai strazii, umanitar

O femeie din Chicago a dat dovadă de o compasiune extraordinară, salvând mai mulți oameni ai străzii să nu moară din cauza frigului provocat de vortexul polar care a lovit SUA în această săptămână 

Femeia se numește Candice Payne și a închiriat 30 de camere de hotel din banii personali, un efort financiar și uman deosebit, pentru a salva viețile celor care trăiesc pe străzi și nu au avut unde să se adăpostească în perioada cu temperaturi extreme în SUA, relatează NYTimes.  Valul de frig a lăsat în urmă un bilanţ teribil: 21 de morţi în SUA.

După ce a plătit camere de hotel, femeia a postat mesaje pe rețelele de socializare, reușind să adune donații în alimente.

”Poate că unii nu au știut de unde sau cum să înceapă, așa că mă bucur că am putut să fiu eu  cel care a inițiat asta”, a spus ea pentru CBS Chicago.

Miercuri, după ce temperaturile au atins și minus 22 de grade Celsius în Chicago, un grup de oameni ai străzii au fost siliți să își abandoneze corturile improvizate unde se adăposteau de iarnă, după ce o butelie de gaz pe care o foloseau ca să se încălzească a explodat.

Payne și un grup de voluntari au băgat adânc mâinile în buzunare și au strâns bani pentru zeci de camere la un hotel din Chicago.

Jermaine și Robert, doi oameni ai străzii care au stat în hotel, au spus despre Payne că este ”îngerul” lor.

Grupul de voluntari a reușit să acopere 3 nopți la hotel pentru aproximativ 80 de oameni și speră să continue să lucreze împreună pentru a găsi o soluție care să se întindă pe termen lung.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: NYTimes

VIDEO PROTVPLUS.RO