”Bunul Samaritean” i-a salvat. Gestul făcut de un bărbat pentru 70 de oameni ai străzii

Ultima actualizare: 31-01-2019 15:38
Ger Chicago
Agerpres

Un donator anonim, supranumit de presă „Bunul Samaritean”, a salvat de la îngheț 70 de oameni ai străzii, care fuseseră evacuați dintr-o tabără în care își amplasaseră corturile.

În ziua în care temperaturile au atins - 30 de grade, în orașul american Chicago, donatorul anonim a decis să plătească pentru camerele de hotel a 70 de oameni ai străzii, informează Daily Mail.

Organizația Salvation Army făcea planuri pentru a găsi adăposturi temporare pentru aceștia, după ce în tabăra în care aveau amplasate corturile a explodat o butelie. Cu toate acestea, la scurt timp un donator anonim a contactat primăria și a propus ca oamenii să fie mutați într-un hotel din apropiere.

„Nu este minunat? Sunt în siguranță, la căldură. Un cetățean minunat are de gând să îi cazeze la un hotel, toată săptămâna”, a precizat purtătoarea de cuvânt a ONG-ului, Jacqueline Rachev.

Departamentul de Pompieri din Chicago a confiscat în jur de 100 de butelii cu gaz, care reprezentau un real pericol de explozie. Alți oameni au donat combustibil, pentru a ajuta la încălzirea adăposturilor temporare.

„În condițiie de vreme severă, înțelegem că oamenii vor să îi ajute pe cei fără adăpost. Cu toate acestea, vă rugăm să nu donați butelii cu gaz, care prezintă risc de incendiu. Acestea pot cauza incendii și explozii”, a precizat Departamentul Pompierilor din Chicago, pe Twitter.

Un bărbat fără adăpost a povestit că atunci când butelia a explodat, în tabără, a auzit o explozie puternică: pământul s-a cutremurat și fum puternic a cuprins zona.

Cel puțin 9 persoane au murit din cauza temperaturilor scăzute cauzate de vortexul polar.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO