Germania cere sprijinul armatei pentru protejarea populatiei de teroristi

24-11-2010 00:00


accident Germania

Un sindicat al politistilor germani a cerut marti armatei sa contribuie la protejarea populatiei de amenintarea terorista, in conditiile in care Constitutia germana conditioneaza cu strictete mobilizarea de trupe pe teritoriul tarii.

Klaus Jansen, presedintele Federatiei ofiterilor de politie criminalistica (BDK), a declarat ca politia nu are suficient personal pentru a pastra dispozitivul de securitate la nivelul actual, dupa ce ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a evocat saptamana trecuta "proiecte concrete" de atentate islamiste.

"Trebuie sa presupunem ca starea de alerta in care au fost plasate serviciile de politie, cauzata de riscul major de atentate teroriste, se va mentine pana la o anumita data, anul viitor", a apreciat Jansen, potrivit ziarului Neue Osnabrucker Zeitung.

Din cauza abuzurilor puterii de stat in timpul perioadei naziste, Constitutia germana prevede conditii stricte pentru mobilizarea de trupe in interiorul tarii. Ea stipuleaza ca politia este responsabila de asigurarea securitatii interne si ca armata poate fi mobilizata pe teritoriul german doar ca raspuns la un "accident grav sau la un dezastru natural".

Craciunul, umbrit in Germania de amentintarile cu atentate teroriste

Sursa: Pro TV

Tags: terorism,

VIDEO PROTVPLUS.RO