George Clooney şi soţia sa au donat 1 milion de dolari unei organizaţii

24-08-2017 09:52

George Clooney

Actorul George Clooney şi soţia sa au donat 1 milion de dolari unei organizaţii care luptă împotriva fanatismului şi urii, după evenimentele violente care au avut loc în Charlottesville.

George şi Amal Clooney au anunţat încheierea unui parteneriat cu Southern Poverty Law Center, pentru combaterea extremismului de dreapta, scrie The Guardian.

Clooney Foundation for Justice a anunţat că va da 1 milion de dolari SPLC pentru a sprijini organizaţia în încercarea de a combate extremismul violent în Statele Unite, în urma decesului lui Heather Heyer în timp ce participa la o manifestaţie împotriva unei adunări a naţionaliştilor albi.

”Amal şi cu mine am vrut să ne alăturăm luptei pentru egalitate. Nu există două feţe ale bigotismului şi urii”, a spus George Clooney. ”Suntem mândri să susţinem Southern Poverty Law Center în eforturile sale de a preveni extremismul violent în Statele Unite. În urma a ceea ce s-a întâmplat în Charlottesville şi ce se întâmplă în comunităţile din ţară este nevoie de un angajament colectiv pentru a ţine piept urii”, au transmis cei doi într-un comunicat.

Preşedintele SPLC, Richard Cohen, a salutat contribuţia Fundaţiei Clooney într-o perioadă în care dreapta radicală în America este ”energică”.

”La fel ca George şi Amal Clooney, suntem şocaţi de dimensiunea, urâţenia şi ferocitatea adunării naţionaliştilor albi din Charlottesville”, a declarat el.

Donaţia vine într-un moment în care fondurile federale acordate organizaţiilor care luptă împotriva extremismului de dreapta în SUA au fost blocate de administraţia Trump. Chiar preşedintele Statelor Unite a fost criticat pentru afirmaţiile făcute privind evenimentele din Charlottesville. El a spus că activiştii de ambele părţi sunt responsabili pentru violenţe.

Clooney Foundation for Justice a fost înfiinţată în 2016. La începutul acestei luni, organizaţia a anunţat că plănuieşte să ofere 3,25 de milioane de dolari pentru a ajuta 3.000 de copii sirieni să aibă acces la educaţie în Liban.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO