George Clooney, apel la boicotarea unor hoteluri de lux. ”Îmbogățiți un criminal”

Ultima actualizare: 30-03-2019 07:38

George Clooney sare în apărarea homosexualilor.

Şocat de vestea că de lună viitoare Bruneiul va ucide cu pietre persoanele de acelaşi sex care întreţin relaţii intime, starul de la Hollywood cere boicotarea mai multor hoteluri de lux deţinute de conducătorul statului islamic.

"Cum puteţi contribui la îmbogăţirea celui care a ordonat uciderea unor cetăţeni nevinovaţi?" spune Clooney într-o reacţie dură publicată de presa americană.

Bruneiul a dat de curând undă verde unei legi potrivit căreia homosexualii pot fi omorâţi prin biciurile şi lapidare.

Într-un editorial publicat joi pe site-ul cu ştiri din industria cinematografică Deadline.com, Clooney a enumerat nouă hoteluri de cinci stele aflate în Anglia, Franţa, Italia şi California, toate deţinute de agenţia de investiţii a sultanului Bruneiului, Hassanal Bolkiah.

Printre aceste unităţi de cazare se află şi hotelul exclusivist Beverly Hills din Los Angeles.

"De fiecare dată când ne cazăm sau participăm la întâlniri sau luăm masa la unul dintre aceste nouă hoteluri punem bani direct în buzunarele celui care doreşte să îşi ucidă cu pietre şi prin biciuire propriii cetăţeni homosexuali sau cei acuzaţi de adulter", a scris actorul laureat cu Oscar.

Începând cu data de 3 aprilie, persoanele care au relaţii homosexuale pot fi ucise prin biciuire sau lapidare.

Relaţiile consimţite între persoane de acelaşi sex se pedepsesc deja cu 10 ani de închisoare potrivit codului penal în vigoare în Brunei.

Sultanul Bruneiului este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

"În anii în care am avut de-a face cu regimuri criminale am învăţat că nu le poţi face să simtă ruşine", a scris actorul devenit şi activist. "Dar poţi face băncile, finanţatorii şi instituţiile care fac afaceri cu acesta şi care preferă să se uite în altă direcţie să se simtă ruşinate."

Acesta nu este primul boicot care vizează hotelurile de lux deţinute de sultanul din Brunei: în 2014, Oprah Winfrey şi Ellen Degeneres au sprijinit o iniţiativă similară după ce acest stat islamic conservator a înăsprit pedepsele pentru comportament homosexual. Mai multe evenimente au fost anulate în hoteluri din Los Angeles în urma protestului, potrivit lui Clooney.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO