"Gandalf presedinte!". Campania cu 50.000 de sustinatori care ar putea incheia 20 de ani de presedintie

Dată publicare: 27-12-2014 11:54
Dată actualizare: 30-12-2014 07:13


Gandalf

Alexander Lukashenko, presedintele Belarusului din ultimii 20 de ani, ar putea avea concurenta serioasa la alegerile de anul viitor.

Un grup de oponenti ai partidului condus de Lukashenko a lansat campania "Gandalf Presedinte", care se bucura de un real succes mai ales in mediul online, unde are peste 50.000 de fani, scrie bbc.co.uk.

Initiatorii campaniei nu il vor drept conducator chiar pe vrajitorul din trilogia "Stapanul inelelor", ci un candidat cu calitati asemanatoare: intelepciune si abilitati de lider.

"L-am ales pe Gandalf pentru ca este un vrajitor bun, prieten al Hobbitilor, asa cum suntem si noi, cei din Belarus", motiveaza sustinatorii celebrului personaj, facand referire si la un studiu care a aratat ca Belarusul are o clima asemanatoare cu aceea a "Comitatului", din "Stapanul inelelor".

Mai mult, sarcina principala a noului presedinte ar fi aceea de "a confrunta Mordorul, aflat undeva langa Moscova".

Campania s-a inspirat dupa modelul celei din Ucraina, care il dorea presedinte pe nimeni altul decat Darth Vader, personajul negativ din "Razboiul Stelelor".

Presedintele Alexander Lukashenko a fost un aliat loial al Rusiei, dupa caderea URSS-ului, iar contracandidatii sai la alegerile de pana acum au fost arestati si persecutati pentru ca au indraznit sa i se opuna.

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO