Fostul presedinte american George H.W. Bush, in continuare spitalizat. "Are moralul bun. Continua sa faca progrese"

Dată publicare: 27-12-2014 11:52
Dată actualizare: 30-12-2014 07:13


George H.W. Bush

Fostul presedinte american George H. W. Bush, spitalizat de marti la Houston (Texas, sud) din cauza unor probleme respiratorii, a petrecut a patra noapte, vineri spre sambata, la spital, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Fostul presedinte, in varsta de 90 de ani, "are moralul bun si continua sa faca progrese, dar va ramane la Houston Methodist Hospital in aceasta seara", scria vineri seara Jim McGrath intr-un mesaj postat pe Twitter, fara sa precizeze care sunt motivele.

Cel de-al 41-lea presedinte al Statelor Unite este spitalizat de marti seara. El a fost transportat la Houston Methodist Hospital "ca masura de precautie, in urma unei jene respiratorii", anunta atunci McGrath. Purtatorul de cuvant a anuntat miercuri ca prognosticul fostului presedinte este "favorabil".

George H. W. Bush este cel mai in varsta dintre cei patru presedinti americani in viata si apare cel mai adesea intr-un scaun cu rotile.

Acest lucru nu l-a impiedicat sa-si sarbatoreasca implinirea varstei de 90 de ani, in iunie, efectuand un salt cu parasuta, in tandem, in statul Maine (nord-est), unde se afla una dintre resedintele familiei Bush.

Nascut in 1924, in statul Massachusetts (est), George H.W. Bush - fiu de senator - a devenit in 1989 al 41-lea presedinte al Statelor Unite si a exercitat un mandat (1989-1993).

El a fost infrant de catre democratul Bill Clinton in alegerile prezidentiale din 1992, iar cel mai mare dintre cei sase copii, George W. Bush, a devenit presedinte opt ani mai tarziu.

Jeb Bush, alt fiu al fostului sef de stat, a anuntat recent ca se lanseaza in cursa pentru fotoliul de la Casa Alba, in 2016.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO