Gafa incredibila comisa de BBC. Fotografia care a socat intreaga lume este o minciuna

Ultima actualizare: 30-08-2012 06:54
copil alearga peste cadavre, Irak

Celebrul post de televiziune BBC a facut o gafa inadmisibila, publicand pe site-ul sau o fotografie care nu ilustra de fapt stirea publicata. Imaginea unui copil care alearga peste un sir de cadavre a socat insa intreaga lume.

Aceasta fotografie a fost realizta de Marco di Lauro, in martie 2003, in Irak. In urma cu cateva zile insa, ea a aparut pe site-ul BBC, ilustrand recentul masacru din Houla, in Siria.

Poza fusese trimisa de un activist, iar BBC preciza in explicatia foto ca originea imaginii nu a putut fi verificata, relateaza The Telegraph.

“Era sa cad de pe scaun cand am deschis site-ul BBC si am vazut poza facuta de mine in Irak. Sunt socat ca un asemenea post nu-si verifica sursele si publica orice fotografie, trimisa de oricine”, declara Marco di Lauro.

Copilul tau trebuie sa vada aceste magini spectaculoase cu efectele create de vaporii de aer din jurul aeronavelor – GALERIE FOTO

Fotograful spune ca nu asteapta scuze pentru aceasta gafa, ci este ingrijorat ca greseala ar fi fost intentionata, fiind pusa la cale de cineva care vrea sa manipuleze presa.

BBC a sters aceasta imagine de pe site.

(sursa foto: www.marcodilauro.com)
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO