Furtunile violente mătură Europa, iar inundațiile fac ravagii. Cel puțin nouă persoane au murit

Ultima actualizare: 23-12-2019 20:01
Furtuni violente mătură Europa, iar inundațiile fac ravagii. Cel puțin nouă persoane au murit

Două furtuni violente care au măturat, în ultimele zile mai ales Spania, Portugalia și Franța au lăsat în urmă inundații, pagube serioase și cel puțin nouă morți.

Cele mai multe decese din cauza vremii rele au fost înregistrate în Spania.

În mijlocul furtunii și bătut de valuri uriașe, un vas comercial, sub pavilion italian - care plecase din portul Caligari cu destinația Spania - a eșuat pe coasta de sud-vest a insulei Sardinia. Cei 12 membri ai echipajului au fost salvați de paza de coasta italiană.

Furtunile au provocat inundații și alunecări de teren în partea de nord a Peninsulei Italice, unde cel puțin doi oameni și-au pierdut viața. La Veneția a fost din nou Aqua Alta.

Cele mai mari pagube și cele mai multe pierderi de vieți omenești - cel puțin 7 decese - au fost înregistrate, însă, în Spania. Dar și în Portugalia au murit doi oameni din cauza intemperiilor.

În provincia spaniolă Galicia, o rafală de vânt a zburat acoperişul unei fabrici, iar pompierii au fost chemaţi să cureţe resturile aruncate peste mai multe clădiri şi în curtea unei grădiniţe.

În oraşul San Sebastian, valurile au atins șapte metri înălţime.

Furtunile au afectat, de asemenea, partea de sud-vest a Franței, dar și Corsica, unde viteza vântului a atins chiar și 200 de kilometri pe oră. Legăturile dintre această insulă și zona continentală au fost întrerupte până astăzi.

Începând de joi noapte, două furtuni succesive, denumite Elsa și Fabian, au măturat Peninsula Iberică ajungând până în Franța. Furtuna Fabian s-a îndreaptat apoi spre coastele Italiei şi, de acolo, spre Balcani.

Azi-noapte, la Sofia, vântul puternic a provocat stricăciuni serioase și pene de curent. Echipele de intervenție au răspuns la zeci de apeluri pentru copaci căzuți peste mașini. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO