Furtuna de zapada din SUA a anulat 6000 de zboruri. NASA a ilustrat un fenomen meteo, nemaiintalnit de 30 de ani

Ultima actualizare: 17-02-2014 06:56

Dupa ce furtuna a maturat sudul Statelor Unite, ploaia inghetata si ninsorile afecteaza acum estul si nord-estul.

Peste 6.000 de zboruri au fost anulate, iar zeci de scoli si institutii au fost inchise.

Autoritatile i-au indemnat inca o data pe cetateni sa nu se aventureze pe drumuri daca nu este absolut necesar. 17 oameni si-au pierdut viata zilele acestea in accidente rutiere.

In New York, in doar cateva ore, stratul de zapada ajunsese la aproximativ o jumatate de metru. Iar vantul aproape ca ii dobora pe copiii care isi faceau cu greu drum catre autobuzele oprite in statii.

Traficul rutier a fost puternic afectat. Potrivit ultimului bilant, cel putin 17 oameni si-au pierdut viata in accidente rutiere petrecute saptamana aceasta.

Zeci de masini au fost abandonate si pe sosele din Carolina de Nord, dupa ce soferii nu au mai putut inainta din cauza nametilor.

Si traficul aerian a fost paralizat. Peste 6.000 de zboruri au fost anulate, iar multi dintre pasageri s-au vazut nevoiti sa petreaca ore intregi in aeroporturi.

"Speram sa ajungem in Saint Kitts intr-un final. Deocamdata ne multumim si sa ajungem in Charlotte sau Miami, sau oriunde in sud."

Nu toti americanii par insa speriati de iarna grea. In Washington, copii si parinti deopotriva au scos saniutele si au decis sa profite de zapada. Asa ca au transformat colinele Capitolului intr-un imens derdelus.

NASA a publicat ieri o serie de imagini care surprind din spatiu cele mai mari lacuri de pe teritoriul american afectat de furtuni. 87 % din suprafata acestora este acoperita de gheata - o valoare care nu a mai fost atinsa din 1979.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!