Franco Frattini vrea asigurari ca in Italia nu vor mai fi infractori romani


Ultimul update: Miercuri 30 Mai 2012 00:49
Data publicarii: Luni 23 Februarie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

In timp ce presa italiana vuieste de faradelegile comise de concetatenii nostri, autoritatile din Peninsula au un mesaj ferm: "Romania sa ne asigure ca pe strazile de aici nu vor mai fi infractori romani".

Trebuie sa fim fermi in privinta celor care nu respecta legea. Vreau doar sa spun ca Franta a expulzat numai in 2008 aproximativ 7.000 de cetateni romani. Italia a expulzat doar 40, prin urmare, garantiile ar trebui sa vina din partea autoritatilor romane si anume ca nu vor mai exista infractori romani pe strazile noastre.
Franco Frattini, ministrul de externe italian
Solicitarea vine direct de la ministrul italian de externe, Franco Frattini. Acesta a primit un raspuns de la Bucuresti, dar nu tocmai ferm, ci mai degraba... diplomatic.

"De la omoruri, la jafuri si violuri, de la furturi simple la furturi on-line, criminalitatea vorbeste romaneste!" Asta spune cel mai important jurnal al televiziunii Italia Uno. Valul de xenofobie este alimentat pe linie oficiala chiar de membrii guvernului de la Roma.

Ministrul italian de externe spune ca 15% dintre omoruri au fost comise de romani, fata de 11% de albanezi. Concetatenii nostri sunt responsabili si de 16 % dintre violentele sexuale si de aproximativ 20% dintre spargerile de locuinte. Frattini uita sa mentioneze ca mai mult de jumatate dintre ilegalitati sunt comise totusi de italieni.

"Suntem si noi vigilenti, dar suntem vigilenti in sens juridic nu pe strazi. E o problema de implementare a legii in statul italian, e o problema de asigurare a ordinii si linistii publice. Acolo mi-am exprimat convingerea ca statul italian va tine drumul drept si va pastra standardele europene in legislatie," a declarat ministrul justitiei, Catalin Predoiu.

Frattini cere ceea ce stie ca Romania nu poate oferi si anume o ingradire a liberei circulatii a propriilor cetateni in functie de cazierul judiciar. Aceasta contravine regulilor Uniunii Europene.
 

Ministrul de externe vine la videochat stirileprotv.ro, marti, de la 21.00! Cristian Diaconescu va discuta despre problemele romanilor in lume, dar si despre resursele naturale din platoul continental al Insulei Serpilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO