FOTOGRAFII INEDITE! Pozati in aceleasi ipostaze, dupa 30 de ani!

Ultima actualizare: 31-10-2012 21:14
Tim Goodman

Acum 30 de ani, un fotograf amator a petrecut luni intregi urmarind oameni obisnuiti si fotografiindu-i, pe strada, in diferite ipostaze. Astazi s-a decis sa reconstituie o parte dintre aceste poze.

Chris Porsz este paramedic de profesie si, in anii ’80, isi petrecea timpul liber plimbandu-se prin Peterborough, Cambridgeshire, fotografiind oameni, fara ca ei sa stie. Curios sa afle ce fac in prezent subiectii fotografiilor lui, Chris, in varsta de 56 de ani, a decis sa ii caute si sa-i convinga sa pozeze din nou in ipostazele in care i-a surprins acum trei decenii.

Trudie Talbot are astazi 51 de ani si este asistenta medicala. Inca locuieste in Peterborough. A fost fotografiata alaturi de un catel si un barbat si si-a descoperit poza din intamplare, intr-un calendar foto de-al lui Chris.

“Ma uitam la fotografii si mi-am dat seama ca sunt si eu acolo. Am fost uimita, nu mi-am dat seama ca am fost fotografiata. (…) Am incercat sa-mi amintesc ce faceam atunci si cred ca poza a fost facuta in ziua cand am implinit 21 de ani,” isi aminteste femeia.

Alaturi de Trudie, in poza erau sotul, Dave, si cainele lor. Acum cei doi au trei fete mari, de 25, 27 si 29 de ani, si sunt in continuare casatoriti. Cainele, insa, a fugit la un an dupa ce fotografia a fost facuta.

Tim Goodman avea 12 ani cand a fost fotografiat de Chris pe bicicleta, vorbind cu un politist. Acum un barbat in toata firea, Tim nici macar nu s-a recunoscut in fotografie. A crezut, in schimb, ca cel din imagine este fratele lui.

“O ruda de-a mea a vazut poza in ziarul local si mi-a spus, dar nu am crezut-o. A trebuit sa ma uit in albumele de familie ca sa-mi dau seama daca in fotografie sunt eu sau este fratele meu. Nu imi amintesc de niciun incident cu un politist”, povesteste barbatul.

Tim, astazi in varsta de 42 de ani, isi aminteste ca si-a petrecut copilaria pe bicicleta. A renuntat la scoala la varsta de 16 ani, iar in prezent este casatorit si are sase copii. In plus, este un prolific om de afaceri.

Nici politistul David Harvey, in varsta de 51 de ani, nu a stiut ca este fotografiat. Si, la fel ca si Tim, nu isi mai aminteste de intalnire.

“Un coleg de-al meu a vazut poza in ziar, dar era atat de stearsa incat nu am stiut cu siguranta daca sunt eu”, spune David.

David s-a retras din politie anul trecut, dupa 30 de ani de activitate. Ajunsese inspector-sef.

“Am pus fotografia pe un perete. Este o amintire frumoasa din viata mea de politist”, a mai spus barbatul.

Chris, care a inceput sa faca fotografii dupa nasterea primului sau copil, spune ca este de-a dreptul fascinat de povestile din spatele fotografiilor pe care le realizeaza. Acum vrea sa isi stranga pozele intr-o carte si sa realizeze inca si mai multe reproduceri ale fotografiilor vechi. “Am pozat niste punk-eri in anii ’80 si mi-ar placea sa vad cum arata acum”, a declarat Chis pentru Daily Mail.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO