FOTO. Au explodat prețurile după pandemie. Cât a plătit un bărbat din Veneția pentru o cafea și un suc

Ultima actualizare: 05-06-2020 12:14
Nota de plata
Corriere della Sera

Un bărbat din Veneția acuză prețurile ridicate pe care le au cafenelele și restaurantele din oraș. Acesta a plătit 21 de euro pentru cappuccino și suc pentru că a primit comanda la masă și nu la bar, din cauza restricțiilor anti-COVID-19.

„Dacă acestea sunt prețurile acolo vor merge doar turiștii”, a declarat bărbatul Corriere della Sera.

Pe bonul trimis de bărbat presei din Italia se vede că acesta a avut de plătit 12 euro pentru un suc și 9 europ pentru un capuccino, pe care le-a servit la masă.

La o cafenea istorică din Veneția, un cappuccino costă 7 euro și sucul 9, adică 16 euro în total pentru cele două băuturi. La un restaurant, o cafea costă 1,5 euro dacă o consumi la bar, însă prețul crește la 6 dacă este adusă la masă. Un cappuccino urcă de la 3 la 9 euro, iar prețul unui suc ajunge de la 5 la 12 euro.

Problema este însă că, din cauza restricțiilor impuse de autorități, băuturile nu pot fi consumate la bar, iar dacă sunt servite la masă, prețul crește considerabil.

„Am vrut să bem în picioare, dar personalul ne-a invitat să ne așezăm la masă, având în vedere restricțiile, dar nu ne-au spus că prețurile se triplează. Nu ne-am fi imaginat niciodată că am putea să plătim peste douăzeci de euro. E un furt”, a declarat un client.

Nu este prima dată când au izbucnit controverse din cauza prețurilor exorbitante.

Alessandra de Gaetano, cea care administrează cafeneaua, și-a cerut scuze, precizând că toate prețurile sunt listate în meniuri.

„Ne pare rău pentru cele întâmplate, astfel de episoade nu trebuie să se întâmple. Poate a fost aglomerat, iar personalul nu a furnizat toate informațiile. Din cauza restricțiilor, nu putem servi mai mult de câțiva clienți la bar în același timp. Prețurile noastre sunt listate pe meniuri și sunt aliniate cu cele ale localurilor din zonă. Înțelegem că pentru venețieni acestea sunt prea mari și din acest motiv am activat un acord cu gondolierii pentru prânz și pregătim un altul cu prețuri reduse”, a declarat ea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO