Fostul vicepremier al lui Saddam Hussein, Tarek Aziz, condamnat la moarte

Ultima actualizare: 08-05-2012 05:44
Tarek Aziz

Inaltul Tribunal Penal irakian l-a condamnat la pedeapsa capitala pe fostul vicepremier al lui Saddam Hussein, Tarek Aziz, a anuntat postul public de televiziune din Irak, citat de Mediafax.

Tarek Aziz, in varsta de 74 de ani, a fost condamnat pentru rolul sau in eliminarea partidelor religioase.

Alti doi reprezentanti ai regimului lui Saddam Hussein, fostul ministru de interne Saadun Shaker si fostul secretar al dictatorului, Abid Hamud, au fost, de asemenea, condamnati la moarte, potrivit aceleiasi surse.

Acestia au fost condamnati pentru rolul pe care l-au jucat in reprimarea majoritatii siite din Irak, dupa o tentativa de asasinat ce l-a vizat pe Saddan Hussein in 1982, in orasul majoritar siit Dujail, situat la nord de Bagdad.

Legea irakiana stipuleaza ca aceste condamnari trebuie sa fie confirmate de consiliul prezidential inainte de executii.

Aziz, transferat in iulie de la inchisoarea americana Cropper la Kazimiya, ispaseste in prezent doua pedepse pentru persecutarea kurzilor siiti si pentru "crime impotriva umanitatii" comise in anii '80 si '90.

Singurul crestin din cercul restrans care exercita puterea in regimul lui Saddan Hussein, Tarek Aziz s-a predat trupelor americane la sfarsitul lui aprilie 2003.

Gasiti mai multe detalii despre rolul lui Aziz in regimul Saddam Hussein, pe www.mediafax.ro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO