Portretele oficiale ale lui Barack și Michelle Obama. ”Am încercat să negociez mai puțin păr cărunt”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 13 Februarie 2018 13:36
Categorie: Stiri externe

A trecut un an de când au părăsit Casa Albă, dar Barack şi Michelle Obama încă dau prilej de discuţii. Inclusiv despre pictură.

Muzeul Smithsonian din Washington a prezentat portretele oficiale ale fostului cuplu prezidențial, iar tablourile n-au lăsat pe nimeni indiferent.

Participanții i-au putut admira pe Barack și Michelle Obama în carne și oase, ținându-se de mână, foarte curioși să afle cum i-au "imortalizat" pentru posteritate artiştii Kehinde Wiley şi, respectiv, Amy Sherald.

Ei bine, tablourile nu au nicidecum sobrietatea la care te-ai aștepta de la portretele oficiale ale unui cuplu prezidențial.

Obama: “E remarcabil de fidel! Am încercat să negociez mai puțin păr cărunt.”

Mulți s-au întrebat care e rostul fundalului vegetal. Unii cred că Barack Obama a fost pictat într-o plantație de marijuana. Autorul s-a văzut silit să explice că a strecurat în tufiș flori din Chicago, Hawaii și Kenya, locuri importante în biografia fostului președinte.

Pictorul Kehende Wiley e cunoscut pentru imortalizarea unor afro-americani, precum Michael Jackson, în stilul regal al vechilor maeștri.

Obama: “Impulsul lui inițial a fost să-mi pună un sceptru în mână, o mantie, poate chiar să mă urce pe vreun tron ori un cal. A trebuit să-i explic că am destule probleme politice și fără să mă facă să arăt că Napoleon.”

La rândul ei, Amy Sherald a redat-o pe Michelle Obama aşezată pe un scaun, purtând o rochie cu trenă amplă.

Barack Obama i-a mulțumit pictoriței.

Michelle Obama: “Încep prin a zice: "Wow!"

Pe stradă, reacția a fost mai degrabă: cine e asta?

Trecător: “Aduce un pic cu Michelle Obama.”

Trecător: “Seamănă puțIn cu ea, dar nu cred că e ea.”

Tablourile soţilor Obama fac parte din colecţia de portrete prezidenţiale, proprietate a Casei Albe şi a muzeului Smithsonian.

VIDEO PROTVPLUS.RO