Fost consilier la Kremlin: Rusia pregateste inca din 2003 un razboi global. "Putin se gandeste la al PATRULEA Razboi Mondial"

Dată publicare: 28-09-2014 12:27
Dată actualizare: 01-10-2014 07:03


Un fost consilier al presedintelui rus Vladimir Putin a declarat ca cetatenii din Tarile Baltice nu se pot simti in siguranta pentru ca Vladimir Putin lucreaza la un razboi global de peste un deceniu, relateaza Examiner, in editia electronica de sambata.

Un fost consilier al lui Vladimir Putin sustine ca Rusia se pregateste de un razboi global din 2003 

Fostul consilier Andrei Illarionov, care l-a consiliat pe Putin in perioada 2000-2005, a dezvaluit intentiile acestuia cand a facut o prezentare la o conferinta din Palanga, in Lituania.

Intrebat daca cetatenii din Riga pot dormi linistiti, el a raspuns ca nimeni din acest oras nu poate raspunde pozitiv.

"Aceeasi intrebare poate fi ridicata la Tallinn, Vilnius, Palanga, Bucuresti sau alte orase. Nimeni din Riga nu poate raspunde pozitiv. Din punctul meu de vedere, intrebarea ar trebui reformulata, mai ales dupa ce Barack Obama a vizitat Estonia si a declarat ca NATO este pregatita sa apere Tallinn, Riga si Vilnius. Situatia pare mai sigura dupa declaratie, dar trebuie sa ne uitam la pregatirea militara, la echipamentul militar disponibil, nu la vorbe. Din punct de vedere al pregatirii militare, fortele NATO din Tarile Baltice sunt insuficiente", a declarat el.

Incursiunea in Ucraina si anexarea Crimeei sunt planuite din 2003, cand a inceput "revolutia portocalie" la Kiev, a declarat Ilarionov.

El s-a referit la un articol publicat de Ruskii Jurnal in 2008, care detaliaza un plan de atac si ocuparea Crimeei, apoi estul Ucrainei, centrul tarii si apoi Kievul."Dupa cum vedem, nu numai ca l-au pregatit, ci l-au si publicat".

Referindu-se la legile rusesti, Ilarionov a declarat ca ele "permit armatei rusesti sa protejeze toti rusii. Prin urmare, pentru partea rusa, astfel de actiuni ale armatei dincolo de granitele tarii ar putea fi vazute ca legitime. Putin se gandeste la actuala confruntare nu ca la al Treilea Razboi Mondial - devreme ce a fost Razboiul Rece - ci ca la al Patrulea Razboi Mondial".


VIDEO PROTVPLUS.RO