Cum a ajuns o poveste cu lesbiene care se bat in puscarie pe site-ul Forbes

Ultima actualizare: 09-05-2012 21:02
Amanda Knox

Amanda Knox era un magnet pentru lesbienele din puscarie, asta scrie Forbes, intr-o critica vehementa la modul in care un tabloid american ar fi "coafat" un subiect popular, fara sa aibe neaparat informatii reale.

"Poate ca a fost sau nu hartuita de lesbiene, insa atata timp cat publicatii importante scriu despre asta, inseamna ca subiectul merita citit, nu?", noteaza cei de la Forbes.

Jurnalistii americani citeaza publicatia "Daily Star", care titreaza cu litere de-o schioapa: “AMANDA KNOX, UN MAGNET PENTRU PUSCARIASELE LESBIENE"

AMANDA Knox era nevoita sa se lupte pentru a face fata avansurilor femeilor din inchisoare.

Cineva a povestit chiar prin ce a trecut studenta in cei patru ani dupa gratiile institutiei din Perigia, Italia: O femeie s-a apropiat de ea si a incercat sa o sarute pe Amanda, dar aceasta a respins-o. Nu era interesata de asa ceva. Ea nu era interesata de femei", a declarat pentru Daily Star o sursa care a cerut sa ramana anonima.

"Practic, noi cu totii am fost acolo. Este de fapt o lectie despre cum sa scrii un articol intr-un tabloid", scrie Forbes.

Publicatia americana critica apoi felul in care ziaristii au inteles sa-si faca meseria si sa aduca pe prima pagina un subiect care "face trafic", dar care nu este neaparat adevarat.

"S-a reusit combinarea ideii de femeie in puscarie cu lesbianismul, ceea ce, asa cum ne sugereaza cautarile pe internet dar si popularitatea filmelor pentruu adulti de acest tip, este un clinci foarte puternic", noteaza Forbes.

Problema este ca nu avem absolut nimic la indemana pentru a putea verifica spusele acelei surse anonime: nu exista un nume, sau o sursa credibila pentru story. Asta poate fi la fel de bine o poveste din imaginatia reporterului.

Dar sa presupunem ca sursa aceea exista si ca totul ar fi adevarat. Chiar si asa, exagerarea este evidenta. Marturia omului anonim arata ca pe Amanda a incercat sa o sarute o puscariasa, dar relateaza o singura intamplare. Ori de la o propunere indecenta in cei patru ani de puscarie, pana la o avalansa de lesbiene - imaginea data de titlul si leadul articolului.

Constructia celor de la Daily Star este facuta dupa o reteta a tabloidelor din toata lumea: povestea este credibila, triviala in intregime, fara sa poata fi verificata, combina celebritatea cu sexul si abordeaza un subiect despre care scrie toata lumea intr-o zi anume, acum fiind vorba despre cazul Knox.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO