Focuri de armă şi salve de tun se vor auzi la prânz în oraşe din Marea Britanie, în onoarea prinţului Philip

Dată publicare: 10-04-2021 08:47
Dată actualizare: 10-04-2021 08:53


Ce rol a avut prinţul Philip în istoria Marii Br...
Prințul Philip a murit. Soţul reginei Elisabeta ...

Focuri de armă şi salve de tun se vor auzi la prânz în oraşe din Marea Britanie, Gibraltar şi pe mare, în onoarea prinţului Philip, anunţă BBC.

 

Acestea marchează în mod tradiţional evenimente semnificative şi au fost folosite la moartea reginei Victoria şi a lui Winston Churchill, transmite News.ro.

La garnizoana Woolwich Barracks din Londra vor fi trase salve de tun datând din Primul Război Mondial, folosite şi la nunta din 1947 a reginei cu prinţul Philip şi la încoronarea suveranei.

Vor fi trase salve şi din Turnul Londrei, Castelul Cardiff, Castelul Hillsborough din Belfast şi Castelul Edinburgh, precum şi de pe navele HMS Diamond, HMS Montrose şi HMNB Portsmouth. Vor fi 41 de trageri cu foc, timp de 40 de minute.

Philip a intrat în Marina Regală cadet, unde a rămas în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ajungând la gradul de prim-locotenent până la sfârşitul războiului.

Publicul, care nu are voie să participe la ceremonii, fiind încurajat să urmărească salvele de acasă, online sau de la televizor.

Luni, Camera Comunelor se va reuni după ce vineri şi-a suspendat activitatea, pentru a permite parlamentarilor să-i aducă omagii ducelui.

Data funeraliilor încă nu a fost anunţată. Drapelele Uniunii şi naţionale vor arbora la jumătate în ziua următoare înmormântării.

Regina are în vedere modificări ale ceremonialului, ca urmare a recomandărilor guvernamentale şi instrucţiunilor privind distanţarea socială.