Fiica transgen a lui Elon Musk vrea să-şi schimbe numele pentru a rupe legăturile cu tatăl ei: „Nu mai doresc nicio legătură”

Ultima actualizare: 23-06-2022 18:35
Elon Musk are ”o presimțire foarte rea”. ”Netoţii se îmbogăţesc uşor de prea mult timp. Trebuie să aibă loc unele falimente”
Getty

Xavier Alexander Musk, fiica transgender a lui Elon Musk, vrea să rupă definitiv legăturile cu tatăl său.  

În acest sens, adolescenta care tocmai a împlinit 18 ani, vârsta consimţământului în California, a cerut instanţei să îşi schimbe genul din bărbat în femeie şi să îşi înregistreze noul nume, potrivit documentelor judiciare disponibile online prin PlainSite.org.

„Nu mai locuiesc cu tatăl meu biologic şi nici nu mai doresc să am vreo legătură cu acesta în vreun fel, formă sau chip”, spune fiica lui Elon Musk, conform Reuters.

Cererea de schimbare a numelui şi de eliberare a unui nou certificat de naştere a fost depusă la Tribunalul Superior al comitatului Los Angeles din Santa Monica în luna aprilie.

Adolescenta nu a explicat motivele pentru care vrea să rupă legăturie cu tatăl său. În mai, la aproximativ o lună după ce Xavier Alexander Musk a fost depus cererea de schimbare a numelui, Elon Musk şi-a declarat sprijinul pentru Partidul Republican. Aleșii acestui partid susțin o serie de legi controversate care ar limita drepturile persoanelor transgender.

În 2020, Elon Musk a vorbit pe Twitter despre problema persoanelor transexuale care își schimbă numele.

„Susţin absolut trans, dar toate aceste prenume sunt un coşmar estetic”, a declarat șeful companiilor Tesla și SpaceX.

Părinții lui Xavier Alexander Musk, Justine Wilson și Elon Musk, au divorţat în anul 2008.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO