Fiica CEO-ului de la Korean Air Line si-a cerut scuze publice dupa "scandalul nucilor" care a revoltat Coreea de Sud

Ultima actualizare: 16-12-2014 00:09
coreea de sud

Fiica directorului executiv al companiei Korean Air si-a cerut scuze in mod public, aplecandu-si capul in fata presei, dupa scandalul nucilor Macadamia, relateaza Reuters.

Cho Hyun-ah, vicepresedinta executiva a companiei sud-coreene conduse de catre familia sa, a cerut inlocuirea sefului personalului de la bord cu cateva minute inainte de decolarea de la New York, in timp ce avionul rula deja pe pista. Ea s-a suparat deoarece a fost servita cu nuci Macadamia pe care nu le-a cerut si care, pe deasupra, nu i-au fost aduse intr-un bol, ci in ambalaj.

Incidentul a creat revolta printre sud-coreeni, tara a carei economie este dominata de familii puternice aflate la conducerea conglomeratelor. Cho Hyun-ah este fiica cea mare a directorului executiv al companiei aeriene - Cho Yang-ho. Acesta mai are doua fete care si ele ocupa functii de conducere in cadrul companiei, relateaza Reuters.

Cho Hyun-ah si-a dat demisia si si-a cerut scuze in mod public in fata presei, aplecandu-si capul. Ministerul sud-coreean al Transporturilor  a deschis o ancheta.

Seful de cabina implicat in incident a povestit ca Cho l-a injurat si l-a lovit peste mana cu un dosar de mai multe ori, apoi a fost fortat sa ingenuncheze. Avionul a revenit la terminal pentru a-l debarca pe acesta, dupa care si-a reluat decolarea si a ajuns la destinatie cu 11 minute intarziere, potrivit Korean Air.

Sursa foto: Mediafaxfoto

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO