Festivalul Artelor Martiale din China a debutat cu o ceremonie demna de vremurile lui Mao. Ce s-a intamplat in orasul Jengju
In China a inceput Festivalul artelor martiale. Nimic surprinzator, mai ales ca demonstratiile, la care participa practicanti din 63 de tari si regiuni, se desfasoara in apropierea faimosului templu al calugarilor shaolin, binecunoscut din filme.
Ceremonia inaugurala a fost insa una demna de spectacolele grandioase al Chinei comuniste. Nu suntem la Phenian, in Coreea dinastiei comuniste Kim. Nici pe vremea marelui carmaci, Mao, desi drapelul rosu este acelasi.
In loc de pionerii de altadata, au fost mobilizati mii de copii chinezi practicanti ai artelor martiale; Care au inchinat tarii o "oda" demna de Revolutia culturala.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Sunt 1870 de participanti, din 63 de tari si regiuni, la festivalul din orasul Jengju. Evenimentul are o istorie de 24 de ani, dar artele martiale chinezesti sunt milenare. Asta, subliniaza cu mandrie organizatorii, care si-au propus sa-i aduca laolalta pe cei care practica kung fu, indiferent in ce colt al lumii s-ar afla.
"Cand aveam patru ani, l-am vazut pe Jet Li in filmul Templul Shaolin si de atunci m-am indragostit de kung fu", a spus un concurent britanic.
In numele delegatiilor participante, o sportiva a rostit juramantul chiar langa Templul Shaolin, o adevarata Mecca a practicantilor sistemului de arte martiale Kung fu.
Si calugarii budisti au prezentat, pentru oaspetii lor, demonstratii de arte martiale simbolizand armonia trupului si spiritului.