Festival pe străzile din Sibiu. Peste 3.300 de artiști vor face spectacol timp de 10 zile

Ultima actualizare: 15-06-2019 09:03

S-a dat startul unei noi ediţii a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă de la Sibiu.

 Vreme de zece zile, peste 3300 de artiști din 73 de țări vor aduce în scenă sute de spectacole în spații amenajate special. În fiecare zi de festival sunt așteptați peste 70.000 de spectatori.

Ritmurile latino au răsunat pe străzile din centrul Sibiului. Penele, costumele extravagante, multă culoare şi muzica braziliană i-au animat pe spectatori.

Bărbat: "Este extraordinar. Nu poţi să spui ceva mai frumos decât acest festival de teatru. E un moment foarte aşteptat de noi."

Odată cu lăsarea serii, pe toţi cei prezenţi i-a aşteptat o aventură în lumea extratereştrilor.

Zeci de personaje desprinse dintr-o epopee cosmică au invadat Piaţa Mare. Astonauti uriaşi, farfurii zburătoare sau exploratori spaţiali.

Energia spectacolelor din stradă captivează pe oricine. Turiştii şi localnicii deopotrivă se bucura de tot ceea ce are festivalul de oferit.

Femeie: "E un moment magic, tot oraşul se îmbraca în haina de sărbătoare, pentru că mult mai viu, celebrează diversitatea."

Tânără: "Balonele, luminile, fata care dansat sus dar energia! A fost o energie extraordibara aici!"

După ce artiştii şi-au dus la bun sfârşit reprezentaţiile, Piaţa Mare din Sibiu s-a transformat într-un imens ring de dans.

La final, publicul s-a putut bucura de un foc de artificii.

Tema ediţiei din acest an este "arta de a dărui", iar acest lucru se va regăsi în sutele de spectacole puse în scena în cele zece zile de festival.

Constantin Chiriac, directorul FITS: "Din iubire, cu pasiune construim încredere pentru a putea dărui. O stare o normalităţii, a frumosului, a binelui, a bucuriei de a dărui, fără a aştepta să primeşti ceva în loc. Asta facem de 26 de ani."

Pe lângă piesele de teatru indoor şi outdoor, festivalul găzduieşte un târg de carte, o bursă de spectacole, expoziţii de fotografii şi arta contemporană, proiecţii de film şi concerte live.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO