Fenomenul extrem de rar surprins in nordul Germaniei. O tornada violenta a plasat pompierii din Hamburg in stare de urgenta

Ultima actualizare: 11-06-2016 00:07
tornada in Germania

Pompierii din Hamburg, in Germania, au fost plasati in stare de urgenta, dupa formarea unei tornade, scriu Le Figaro si The Washington Post.

In total 1.000 de pompieri au fost mobilizati si au intervenit de aproape 200 de ori, din cauza multiplelor pagube, potrivit publicatiei franceze.

Amploarea pagubelor era necunoscuta si nu se stia nici daca exista victime, adauga Le Figaro.

Doua tornade s-au format in nordul Germaniei si au evoluat duminica una lânga cealalta, potrivit WP.

Ele au traversat o zona rurala slab populata, la aproximativ 100 de kilometri nord de Hamburg, fara sa produca pagube importante si nici victime, potrivit presei locale, citate de ziarul american.

Tornadele sunt mult mai putin frecvente in Europa decat in Statele Unite. in medie 300 de tornade au loc anual in Europa, in timp ce in Statele Unite au loc peste 1.200 pe an.

Germania "inregistreaza doar zece (tornade) pe an (si) pare sa se afle in apropierea zonei afectate de tornade in Europa, care se intinde din nord-estul Frantei pâna in Polonia", potrivit site-ului specializat USTornadoes.com.

Cazurile de tornade duble sunt foarte rare pe continentul european, iar pe cel american sunt un fenomen aproape neobisnuit. Cel mai recent caz de tornada dubla a avut loc in iunie 2014 la Pilger, in Nebraska.

O masa de aer cald, instabila, deasupra Europei Centrale a provocat furtuni neobisnuite in Germania. Temperaturile au fost mai mari cu cinci-zece grade decât media, iar nivelul umezelii a fost deobisnuit de ridicat.

Europa a fost afectata de intemperii saptamana trecuta. Aproximativ 80 de persoane au fost trasnite la un concert rock, la vest de Frankfurt, vineri, iar concertul a fost anulat.

De asemenea, cel putin 18 persoane au murit in inundatii. La Paris, unde Sena a atins cel mai inalt nivel din 1955 incoace, mii de opere de arta au fost mutate de la Luvru, pentru a fi ferite de ape.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO