"Femeile vor purta val, cei care beau alcool vor fi biciuiti". Avertismentul unui luptator al Statului Islamic pentru Europa

Ultima actualizare: 30-09-2015 07:13
ISIS

Trei militanti ai Statului Islamic au acceptat sa vorbeasca despre viata lor in interiorul gruparii teroriste, pentru un post italian de televiziune.

Cei trei luptatori, printre care se numara si un adolescent de 15 ani, se afla intr-o inchisoare de langa Kirkuk, in regiunea irakiana Kurdistan, unde au fost intervievati de un jurnalist italian.

Din spatele gratiilor, teroristii au lansat un avertisment la adresa Europei, afirmand ca Statul Islamic va pune stapanire pe teritoriul european si le va obliga pe femei sa poarte val si ii vor biciui pe toti cei care consuma alcool.

Muhenet, in varsta de 30 de ani, spune ca s-a alaturat in mod voluntar Statului Islamic . Acum, este platit cu 300 de dolari pe luna, mai mult decat castiga ca zidar.

"Filosofia ISIS este jihadul: omoara-ti toti inamicii. Crestii vor trebui sa se converteasca la islam sau sa plateasca o taxa Statului Islamic, altfel, vor fi ucisi", afirma el.

"Islamul se va exitinde in toata lumea, vom pune stapanire pe Europa. Acolo sunt multi infideli, dar si multi musulmani. Vom obliga femeile sa poarte val, iar cei care beau alcool vor fi biciuiti", mai spune luptatorul.

Referitor la situatia dramatica a tinerelor Yazidi, barabtul sustine ca acestea au fost violate pentru ca au refuzat sa se converteasca: "Fiecare dintre noi a primit o femeie. Una costa aproximativ 800 de dolari, in functie de cat de frumoasa este".

Abdullah are doar 15 ani si a fost recrutat inca din primul an de liceu: "Niste prieteni ai mei au intrat in contact cu ISIS, asa ca m-am alaturat si eu. Nu am fost antrenati pana acum. Uneori, vin liderii Statului Islamic sa ne invete ca alcoolul, tigarile si prostitutia inseamna pacat in legea islamului. In Europa sunt multi infideli, dar si multi musulmani. Cand ISIS a pus stapanire pe Mosul, strazile erau pline de morti. Bineintes ca mi-a fost frica, oamenii erau ucisi pe strazi".

Tanarul regreta acum ca s-a alaturat gruparii teroriste, spunand ca ar prefera mai degraba sa joace fotbal si sa se uite la televizor decat sa lupte.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO