Fauci îi critică pe chinezi în privința pandemiei: ”Au adus deservicii”

Ultima actualizare: 08-06-2020 11:41
Fauci îi critică pe chinezi în privința pandemiei: ”Au adus deservicii”
Getty

Doctorul Anthony Fauci, epidemiolog şi consilier al preşedintelui american Donald Trump, a declarat că oficialităţile chineze ar fi trebuit să fie mai transparente în privinţa informaţiilor despre coronavirus la începutul pandemiei.

 

”Cred că autorităţile chineze care nu le-au permis oamenilor de ştiinţă să vorbească cât mai deschis şi mai transparent au adus deservicii”, a apreciat duminică Faucy la emisiunea radiofonică a lui John Catsimatidis.

Primul caz înregistrat de COVID-19 a apărut în Wuhan, China, la sfârşitul anului trecut, aminteşte dpa.

Fauci a mai apreciat că a existat un interval de timp în care informaţii importante nu au fost oferite ”la momentul potrivit”.

 

China spunea la început că virusul nu se transmite de la om la om

 

Medicul american a adăugat că, la început, autorităţile chineze au susţinut pentru prea multă vreme că transmiterea virusului se face de la animal la om şi că ”nu prea exista deloc transmitere de la om la om”.

”Au susţinut acest lucru câteva săptămâni la rând. Iar apoi a devenit foarte clar că, atunci când oamenii de ştiinţă au putut vorbi despre asta, exista de fapt o transmitere într-adevăr foarte eficientă de la om la om”, a continuat Fauci.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO