Fan Dexter. A ucis ca sa faca un film de groaza. Se voia criminal in serie

Ultima actualizare: 01-11-2012 21:19
Mark Twitchell

Visa sa devina regizor, dar a ajuns in puscarie pe viata, pentru ca a omorat un strain. L-a injunghiat si dezmembrat cu o asa furie, ca juratii s-au ingrozit cand au aflat detaliile.

Mark Twitchell a fost condamnat la inchisoare pe viata, fara drept de eliberare conditionata in primii 25 de ani. Juratii au deliberat cinci ore si sentinta e definitiva.

Povestea din spatele crimei
Mare amator de filme, Mark, in varsta de 31 de ani, isi dorea sa fie regizor. S-a inscris pe internet pe un site de intalniri, unde a cunoscut un barbat in varsta de 38 de ani, Johnny Altinger, pe care l-a ademenit intr-un garaj inchiriat din Edmonton, in Canada, pe 10 octombrie 2008. L-a omorat, i-a dezmembrat cadavrul si a aruncat ramasitele intr-un canal.

Cat i se citea sentinta, Mark n-a avut nicio reactie. Mama victimei a inceput sa planga. In declaratiile anterioare, aceasta spusese ca nu isi doreste sentinta cu moartea pentru Twitchell, ci doar ca acesta sa isi dea seama ce a facut si "sa moara incet in fiecare zi a vietii sale". Pana si judecatorii au recunoscut ca a fost vorba de un caz dificil.

Mincinos patologic
Juratii au vazut peste 111 probe si au ascultat zeci de martori. Dar cel mai important document, descoperit pe laptopul criminalului, nu a ajuns in justitie. Eseul de sapte pagini, intitulat "Profilul unui psihopat", a fost sters. Se pare ca fusese scris chiar de Mark si analiza propria lui personalitate si comportamentul lui. El singur admitea ca, desi poate ca nu e chiar psihopat, e cu siguranta un mincinos patologic. "Mint in mod obisnuit de o viata. In ciuda unei vieti de familie incredibile si sanatoase si a mostenirii, nu ma opresc. Imi cer iertare mereu, dar nu o simt si nu imi corectez comportamentul", explica el.

Si criminalul nu se opreste aici: "De cand ma stiu, nu am simtit pic de mila, am avut mereu o latura intunecata pe care trebuia sa o ascund de lume".

Voia sa isi foloseasca instinctul de ucigas in filme
"In calatoria mea de descoperire a bolii mele, mi-am descoperit instinctul de a ucide. Am visat des ca omor oameni care au gresit fata de mine sau m-au amenintat pe mine sau familia, dar doar atat. Nu cred ca sa iei viata cuiva merita sa iti sacrifici libertatea sau pierderea de timp, de energie sau resurse", spunea eseul.

"Pot sa imi directionez energiile negative in munca, in film. Ca producator, pot sa profit din vanzarea si distributia muncii mele. Dar ca ucigas in serie nu as avea decat un pic de adrenalina si o condamnare la inchisoare de ispasit."

Si, totusi, a ajuns sa ucida.

Mark a marturisit ca n-a facut rau niciodata unui animal sau unui copil, dar isi insela frecvent sotia. Intr-o seara, a incercat chiar sa ii spuna adevarul, dar n-a reusit.

Fanul lui Dexter
Criminalul a descoperit serialul TV "Dexter" si a marturisit la proces ca s-a inspirat de acolo. Isi facuse chiar si un profil pe Facebook sub numele Dexter Morgan, protagonistul seriei si criminal in serie. A sustinut ca l-a ademenit pe Altinger in garaj ca sa foloseasca experienta intr-un film scurt, "House of Cards", inspirat de Dexter, din care filmase deja in garaj o parte si pe care voia sa il posteze online. Cand barbatul si-a dat seama ca urma sa fie folosit ca recuzita, l-ar fi atacat pe criminal, care l-a injunghiat ca sa se apere.

Petru Mircea: Cui foloseste faptul ca lumea vede imaginea cu Magda moarta?

Iubitul a desfigurat-o cu acid sulfuric. A indurat 60 de operatii estetice


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO