Familia teroristului sinucigas de la Istanbul il credea mort din luna decembrie. Confesiunile facute de tatal acestuia

Ultima actualizare: 17-01-2016 07:32
atentator Istanbul Nabil Fadli

Jihadistul care s-a detonat marti in fata Moscheii Albastre din Istanbul, ucigand zece turisti germani, a fost combatant al gruparii Statul Islamic (SI), iar familia sa din Siria credea ca el murise deja pe campul de lupta.

Publicatia turca scrie ca a contactat in Siria familia teroristului Nabil Fadli, iar conform versiunii prezentate de tatal sau, el a luptat incepand din anul 2012 in mai multe grupari rebele siriene care incearca sa-l inlature de la putere pe presedintele Bashar al-Assad. Apoi, in ianuarie 2014, el a trecut in randurile SI. in ultimele luni ale anului trecut, Nabil Fadli a participat la luptele din jurul barajului Tishreen, pe raul Eufrat.

Dar pe data de 26 decembrie, familia sa a fost instiintata de reprezentanti ai gruparii SI ca el a murit in luptele cu militiile kurde, iar cadavrul sau nu a putut fi recuperat.

Tatal teroristului a mai afirmat ca Nabil Fadli nu a fost niciodata in Turcia si nu isi poate explica cum a putut fi convins sa se detoneze in mijlocul turistilor.

Conform autoritatilor de la Ankara, teroristul a intrat in Turcia pe 18 decembrie, data cand a fost inregistrat primul semnal al telefonului sau mobil in zona localitatii turce Sanliurfa, unde numeroase grupari rebele siriene si-au stabilit ariergarda.

De acolo a plecat la Ankara, unde un complice i-a dat ordinul de a comite atentatul. Potrivit presei turce, el a sosit la Istanbul inainte de Anul Nou. Pe 5 ianuarie, s-a prezentat impreuna cu alte patru persoane la Oficiul de Imigrari din Istanbul pentru a solicita permisiunea de sedere temporara in Turcia, motivand ca se teme de jihadistii despre care a spus ca i-au ucis mai multi membri ai familiei.

A declarat ca il cheama Nabil Fadli si ca s-a nascut in anul 1988 in Arabia Saudita. Autoritatile turce au anuntat, tot joi, ca inca investigheaza daca identitatea prezentata de el este adevarata.

Conform unor surse din Arabia Saudita, citate de cotidianul turc Hurriyet, teroristul s-a nascut intr-adevar in aceasta tara, iar intreaga sa familie a emigrat in Siria in anul 1996.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO