Expoziție de senzație în Țările de Jos. Invenţiile de ultimă generaţie au fost expuse la Amsterdam

Ultima actualizare: 15-10-2021 13:03

Ce-aţi spune de un scuter electric, un rucsac medical sau o pereche de ochelari de realitate virtuală, numai buni pentru câteva momente de relaxare.

Acestea sunt doar o parte dintre gadgeturile expuse la târgul de electronice din Amsterdam.

Peste 70 de companii europene de tip start-up s-au reunit, zilele acestea, sub acelaşi acoperiş în capitala Țărilor de Jos. Toate se laudă cu cele mai noi invenţii menite să ne facă viaţa mai uşoară sau mai palpitantă.

Una dintre noutăţi este o pereche de ochelari de realitate virtuală, care îi ajută pe oamenii să reducă stresul prin proiectarea diferitelor secvențe video. Aplicaţia este încă în faza de testare. Cei care au creat-o vor să vadă dacă are, în special, efecte benefice asupra persoanelor care suferă de anxietate şi depresie.

Frank Nuus, Manager Vrelax: "Pacienţii sunt ajutaţi să se relaxeze, lucru destul de dificil pentru ei în mod normal, dar încă facem cercetări cu privire la rezultate. Totodată, analizăm şi modul în care aplicaţia e benefică în cadrul companiilor, unde angajaţii sunt stresaţi din diferite motive".

O atenţie aparte i-a fost acordată şi unui rucsac medical, dotat cu o perfuzie intravenoasă. Cei care l-au inventat spun că folosirea lui reduce volumul de muncă al cadrelor medicale și permite pacienților care au nevoie de un tratament intravenos să se deplaseze mai uşor.

Melcher Frankema, Manager Ivy Medical: "Nu este doar o perfuzie într-un rucsac, ci un dispozitiv foarte inteligent. Le permite asistentelor medicale să planifice tratamentul pentru întreaga zi, să poată combina diferite soluţii lichide şi să programeze administrarea lor".

Fiind o expoziţie legată de tehnologia viitorului, nu puteau lipsi vehiculele electrice.

Gadgeturile prezentate în Amsterdam sunt o mică parte din invenţiile de ultimă generaţie, care vor fi dezvăluite în luna ianuare în Las Vegas, la cel mai mare târg de tehnologie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO