Explozie intr-o banca din Melbourne. 27 de raniti dupa ce un tanar a provocat deflagratia

18-11-2016 13:49

Un incident grav a facut victime la o banca din orasul australian Melbourne. 27 de persoane de persoane au fost ranite intr-o explozie provocata de un tanar.
 

Barbatul si-a dat foc in sediul bancii , iar substanta inflamabila pe care a folosit-o a provocat o deflagratie. Nu se stie daca gestul sau a fost unul de natura terorista.

Suspectul, un barbat de 21 de ani, a intrat intr-un sediu de banca din Springvale, la sud -vest de Melbourne. Zecile de clienti aflati inauntru nici n-au banuit intentiile barbatului.

Jacqui Poida, reprezentant politie: "A avut un fel de accelerator intr-un recipient, iar aceasta substanta a fost cumva aprinsa, ceea ce a provocat un incediu in sediul bancii. Barbatul insusi a fost cuprins de foc în interiorul bancii."

Nu exista prea multe detalii despre cele petrecute inauntru. Se stie insa ca 6 dintre raniti sunt in stare grava. Martorii aflati in afara cladirii descriu scene terifiante. Unul dintre ei a avut prezenta de spirit sa caute un extinctor si sa incerce sa stinga flacarile.

"Am vazut un copil fugind afara, era plin de arsuri. Am fugit sa iau un extinctor dintr-un magazin local si am intrat in banca, sa sting focul, cu inca un tip. Am facut cativa pasi inauntru, tipam insa nu puteam auzi pe nimeni si nimeni nu ma auzea, din cauza alarmelor. Apoi, la un moment dat, au venit politistii si pompierii", a pus un martor.

Nu exista, deocamdata, informatii despre motivatiile barbatului care a provocat aceasta drama. Se stie insa ca tanarul este unul dintre ranitii in stare grava, tratati la spital.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO