Explozie de proportii la un depozit de produse chimice din China, urmata de un incendiu. FOTO

22-04-2016 09:54

china

O explozie s-a produs vineri dimineata la un depozit de produse chimice in orasul Jingjiang din provincia Jiangsu, provocand un incendiu, situatia este acum sub control si nicio victima nu a fost oficial raportata, relateaza agentia de presa AFP.

Fum negru gros a fost vazut ridicandu-se de la acest obiectiv industrial, cuprins de flacari, in timp ce explozia a fost urmata de un incendiu, potrivit fotografiilor difuzate de agentia de presa China Noua.

Incidentul s-a produs la intreprinderea Jiangsu Deqiao Storage, care are permisiunea de a depozita substante chimice periculoase, potrivit presei chineze, citate de France Presse.

Guvernul municipal a anuntat ca situatia este sub control si ca nu s-au inregistrat morti sau raniti, conform unui comunicat postat pe contul sau oficial de microblog in reteaua Sina Weibo. In comunicat, autoritatile din Jingjiang asigura ca activitatea in jurul depozitului a revenit la 'normal'.

Mai multe echipaje de pompieri cu autospeciale au fost mobilizate la stingerea focului. Conform unor media locale, cel putin sapte echipaje de pompieri sunt angrenate in lupta cu flacarile.

Incidentul a reamintit de cumplita explozie ce a afectat un depozit de produse chimice in august anul trecut in orasul Tianjin (nord) si care s-a soldat atunci cu cel putin 165 de morti.

Aceste incidente, frecvente in China, subliniaza faptul ca in ceea ce priveste securitatea industriala, reglementarile sunt ignorate in mod regulat, iar controalele nu sunt riguroase, potrivit agentiei de presa franceze
 

Sursa: Pro TV

Tags: explozie, china,


VIDEO PROTVPLUS.RO