Expert în arme: Alec Baldwin nu a respectat cea mai importantă regulă de siguranță

Ultima actualizare: 25-10-2021 09:28
Arma cu care Alec Baldwin a împușcat-o mortal pe Halyna Hutchins conținea muniție reală
Getty

Un expert în arme de la Hollywood a vorbit despre teribilul accident care a avut loc pe platoul de filmare al ultimului film al lui Alec Baldwin.

Alec Baldwin folosea un pistol de recuzită când a împușcat-o din greșeală pe Halyna Hutchins, directorul de imagine, în timp ce se filmau scenele pentru Rust. Ulterior, aceasta a murit din cauza rănilor suferite, după ce a fost transportată cu avionul la spital.

Regizorul Joel Souza a fost și el rănit în incident, iar între timp a fost externat din spital.

Bryan Carpenter, consultant în domeniul armelor de foc de la Hollywood, de la compania Dark Thirty Film Services, a declarat pentru New York Post că Alec Baldwin nu a respectat sfatul numărul unu în materie de siguranță: "Încărcată sau neîncărcată, o armă nu trebuie niciodată îndreptată spre o altă ființă umană", potrivit LAD Bible.

„Niciodată nu lași vârful unei arme să fie îndreptat către ceva ce nu intenționezi să distrugi. Toate armele sunt întotdeauna încărcate. Chiar dacă nu sunt, tratați-le ca și cum ar fi."

Carpenter a adăugat că, atunci când armele sunt implicate într-o scenă de film, actorul o va îndrepta spre un "loc fictiv" și niciodată spre cineva implicat în producție.

Expert: „Trebuie să te asiguri că arma este cu adevărat rece”

Există, de asemenea, o mare diferență în ceea ce privește modul în care este încărcată arma, în funcție de faptul că se filmează scene reale sau doar se repetă.

"Trebuie să te asiguri că arma este cu adevărat rece, ceea ce înseamnă că nu ar fi trebuit să fie niciun glonț în ea, punct. Și mai ales dacă este vorba de o repetiție", a explicat Carpenter pentru CNN.

De asemenea, expertul în arme a mai transmis că nu îl consideră la celebrul actor vinovat pentru acest incident tragic. „Este responsabilitatea celor de la recuzită care se ocupă de arme”, a adăugat acesta.

Se presupune că Alec Baldwin nu a știut că i s-a înmânat o armă încărcată.

Dosarele tribunalului arată că asistentul regizorului a spus "armă rece" chiar înainte de a avea loc împușcătura, fără să știe că arma de recuzită era încărcată cu gloanțe reale, potrivit unui mandat de percheziție depus la un tribunal din Santa Fe. Tatăl Halynei Hutchins, Anatoly Androsovych, a declarat că familia sa este suspicioasă în legătură cu moartea tragică a fiicei sale, dar nu dă vina pe Baldwin.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO