A apărut o nouă teorie în cazul lui Alec Baldwin. Glonțul real ar fi fost pus în armă din răzbunare

Ultima actualizare: 24-10-2021 12:53

Pistolul cu care actorul Alec Baldwin a tras pe platoul de filmare şi a omorât-o, accidental, pe directoarea de imagine, a fost adus de un asistent de regie, care i-a spus că arma de recuzită este sigură.

Însă, asistentul nu ar fi ştiut nici el că arma era, de fapt, încărcată. Chiar a strigat "armă fără glonţ" înaintea începerii filmărilor la scena respectivă. Anchetatorii încă adună informații și analizează probe, iar cazul rămâne încă învăluit în mister.

Când au început filmările la scena fatidică, Alec Baldwin a tras cu pistolul de recuzită, după ce fusese asigurat că arma ar fi fără glonţ. Dar a împuşcat-o în piept, mortal, pe regizoarea de imagine Halyna Hutchins. Regizorul filmului, Joel Souza, care se afla lângă ea, a fost rănit la umăr. El primit îngrijiri medicale la spital, dar între timp a fost externat.

Costumul pătat de sânge al lui Baldwin a fost luat ca probă, împreună cu arma. Muniția și alte arme de recuzită au fost, de asemenea, ridicate de pe platoul de filmare de către polițiști.

O armă de recuzită folosită la filmări ar trebui sa tragă doar cu gloanţe oarbe.

Ben Simmons, co-fondator Bare Arms: Dacă tragi cu gloanţe oarbe, ai acelaşi efect pe care l-ai avea în mod normal la un tir cu gloanţe reale, cu excepţia proiectilului care iese pe ţeava armei. Ai foc la gura ţevii, zgomotul caracteristic, reculul armei, detonaţia, dar nu şi glonţul real. Asta nu înseamnă că tirurile cu gloanţe oarbe sunt sigure”.

Alec Baldwin a fost audiat

Presa scrie despre mai multe incidente la filmarile pentru Rust, un film independent, cu buget redus. Chiar joi, cu câteva ore înaintea tirului fatal, mai mulţi membri ai echipei au plecat, nemulţumiţi de condiţiile grele de lucru şi lipsa măsurilor de siguranţă, inclusiv în privinţa utilizării armelor de recuzită. A apărut chiar și o teorie care spune că glonțul real ar fi fost pus în armă din răzbunare.

Baldwin - vedeta filmului, dar şi co-producător - a fost audiat, dar nimeni nu a fost pus sub acuzare, până acum, pentru acest incident tragic

Halyna Hutchins era considerată un star în plină ascensiune şi unul dintre cei mai promiţatori directori de imagine de la Hollywood.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO