EXPERIMENT la o fermă din Anglia. Est-europenii, de 10 ori mai rapizi decât tinerii britanici. VIDEO

05-02-2018 12:34


Tineri muncitori britanici, care au încercat să culeagă legume pentru o zi, au fost de zece ori mai puțin productivi decât angajații est-europeni, este concluzia unui experiment realizat de BBC 1, ce va fi difuzat în Marea Britanie în această seară.

Pentru un experiment televizat, câțiva tineri englezi au fost de acord să lucreze la cules de varză, activitate desfășurată, de regulă, de migranți din Europa de Est, totul desfășurându-se la o fermă din Cornwall.

După numai o oră, britanicii au început să se plângă că au "degetele înghețate", că le "curg nasurile", cerând pauză să se încălzească.

În experimentul filmat, tinerii din Plymouth, cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, a lucrat pentru South England Farms Ltd. Proprietarul, Greville Richards, a spus că are 500 de muncitori culegători, aproape toți din țări de Europa de Est, inclusiv România.

La fel ca mulți fermieri britanici, Richards a spus că găsește din ce în ce mai greu muncitori est-europeni, odată cu Brexit.

A spus că ar folosi angajați britanici cu bucurie, însă există o problemă... Aceasta, de altfel, a fost evidențiată de experimentul televizat. După patru ore de muncă, muncitorii din Europa de Est culeseseră de 10 ori mai multă varză decât tinerii britanici.

Sincer, a fost atât de greu, dar nu m-am lăsat. A fost ca anul trecut, când am fost la maraton”, a spus Hettie Burrows, 22 de ani.

Jennifer Brunt, 23 de ani, care lucrează în vânzări, a recunoscut în fața camerei că muncitorii britanici sunt costisitori.

”Am simțit că am irosit banii fermierului”, a declarat pentru BBC Inside Out South West, care a realizat documentarul.

Absolut totți britanicii care au luat parte la experiment au mărturisit cu sinceritate că nu ar munci niciodată la fermă.

VIDEO PROTVPLUS.RO