Secretele Pamantului, ascunse in Antarctica. Imagini spectaculoase cu locul misterelor planetei

Ultima actualizare: 30-10-2012 20:11
gheata

O echipa de cercetatori englezi va porni intr-o calatorie in Antarctica cu scopul de a cauta urme de viata intr-unul din lacurile ascunse din Antarctica.

Oamenii de stiinta spera sa descopere secretele Pamantului dupa ce vor explora apele lacului Ellsworth, care a stat ascuns circa un milion de ani sub kilometri de gheata in vestul Antarcticii.

Obiectivul misiunii este obtinerea de mostre din apa lacului si din sedimentele de pe fundul acestuia.

"Proiectul nostru vizeaza identificarea urmelor de viata in Lacul Ellsworth, astfel vom putea afla mai multe despre limitele vietii pe Terra si despre istoria climatica a Antarcticii de Vest", a declarat profesorul Martin Siegert de la Universitatea din Edinburgh.

Acestia vor ajunge in Antarctica saptamana urmatoare, cu sperante ca vor fi primii care vor reusi sa ajunga la unul din cele 387 de lacuri inghetate ale Antarticii. Oamenii de stiinta considera ca lacul ascunde bacterii, microbi sau alte forme de viata despre care expertii spun ca au fost izolate de restul lumii pentru milioane de ani.

"Pregatim aceasta expeditie de 15 ani. Abia acum avem de partea noastra expertiza si tehnologia necesara sa foram cea mai groasa gheata din Antarctica si sa luam mostre necontaminate ale acestui mediu neatins", a mai spus Martin Siegert.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO