Evenimentul din Phenian la care au participat aproape 1.000 de străini. „Atmosferă grozavă”


Ultimul update: Duminica 07 Aprilie 2019 14:16
Data publicarii: Duminica 07 Aprilie 2019 13:55
Categorie: Stiri externe

950 de străini au participat, duminică, la maratonul anual din capitala nord-coreeană Phenian, eveniment organizat cu prilejul zilei de naștere a fondatorului Coreei de Nord, Kim Ir-sen.

Numărul participanților este de două ori mai mare decât în 2018, scrie BBC News, care citează agențiile de turism. La acest eveniment sportiv, turiștii au ocazia de a alerga pe străzile din Phenian, în timp ce nord-coreenii de rând privesc de pe margine.

„E o atmosferă grozavă. Chiar mi-a plăcut. Sunt mulți oameni pe stadion și pe străzi: cetățeni de toate vârstele care ne încurajau. Am făcut multe poze. Cred că mai mult am mrs și am făcut poze decât să alerg”, a declarat Yamamoto Takahashi din Tokyo, conform AP.

Deschideți galeria foto pentru a vedea imagini de la maraton.

„Maratonul a fost puțin cam dificil pentru mine, mai ales a doua parte, aveam vântul în față”, a spus Ezequiel Lobo, din Portugalia.

Printre participanți a fost și Jasmine Barrett, o maratonistă australian care a venit la Phenian pentru a treia oară. „Le recomand și altora, pentru că e o modalitate grozavă de a vedea orașul și oamenii care trăiesc aici.”

La maraton nu a participat, însă, niciun cetățean american, ca urmare a interdicției impuse după moartea studentului american Otto Warmbier, în urmă cu doi ani. El fusese arestat în 2015, după ce ar fi furat un poster de propagandă.

La maraton a participat și Colin Crooks, ambasadorul Marii Britanii în Coreea de Nord. El a scris pe Twitter că „atmosfera de pe stadion a fost grozavă.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Evenimentul din Phenian la care au participat aproape 1.000 de străini. „Atmosferă grozavă”
  • /

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO