Aplicaţia prin care nord-coreenii intră pe site-uri străine. Ce riscă cei care o folosesc


Ultimul update: Joi 21 Martie 2019 20:24
Data publicarii: Joi 21 Martie 2019 20:16
Categorie: Stiri externe
nord-coreean cu telefonul in mana

În ciuda eforturilor pe care autoritățile de la Phenian le fac ca să-și supravegheze cetățenii şi să-i împiedice să intre pe site-uri externe, unii dintre nord-coreeni au reușit să iasă din sistem cu ajutorul unei aplicații de mobil.

Aplicaţia este populară mai ales în rândul studenților, ei fiind cei mai interesați de astfel de informații.

“Daca cineva deține sau distribuie videoclipuri ilegale, le va fi confiscat telefonul și li se poate aplica o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de yuan, sau în cazuri extreme, vor fi închiși în centre de disciplinare pentru o perioadă de până la 6 luni”, a explicat, sub protecţia anonimatului, o sursă nord-coreeană pentru DailyNK.

Aplicația permite utilizatorilor să evite sistemul de urmărire și supraveghere instituit de autoritățile nord-coreene pentru a accesa informații din lumea exterioară.

Regimul îi pedepsește sever pe cei care care accesează platforme mass-media străine, precum și pe cei care folosesc produse sau urmăresc videoclipurile din Coreea de Sud, a raportat o sursă separată din provincia Phenian de Nord.

Cei care comit infracțiuni grave sau sunt închiși de către autorităti pentru a da un exemplu pot să se confrunte cu o perioadă de timp într-o instituție de corecție sau într-o tabără politistă. Articolul 222 din Codul penal al Coreei de Nord prevede că cei care fac un apel internațional ilegal se confruntă cu pană la un an într-un lagăr de muncă fortată sau pană la cinci ani într-un centru de detenţie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Daily North Korea

VIDEO PROTVPLUS.RO