EUROVISION 2015. Trupa Voltaj, criticata in presa britanica si in social media. Calin Goia, asemanat cu un "magician amator"

20-05-2015 09:51


voltaj eurovision

EUROVISION 2015. Melodia trupei Voltaj din concursul Eurovision a atras atentia unui jurnalist din Marea Britanie, care a facut o analiza asupra textului si videoclipului piesei "De la Capat".

EUROVISION 2015. "N-am mai cunoscut pe cineva care sa interpreteze un cantec atat de trist si sa zambeasca atat de mult. Sunt sigur ca unor oameni le place, dar eu nu sunt unul dintre ei. Ceea ce este pacat, pentru ca videoclipul are o atmosfera frumoasa, cu sate si munti", considera jurnalistul Carl Greenwood de la The Mirror.

"Ceea ce este cu adevarat ciudat cu aceasta melodie si videoclip este ca, ei bine, pare a fi o rugaminte sa fim draguti cu romanii. Probabil nu este indreptata spre UKIP (partidul extremist care ataca romanii din Marea Britanie - n.r.), dar nu se stie niciodata", a continuat jurnalistul.

Acesta puncteaza faptul ca videoclipul piesei contine, "pe la jumatate", un mesaj pe fundal negru: "Peste trei milioane de romani lucreaza in strainatate incercand sa ofere o viata mai buna copiilor lor. Din pacate, copiii sunt lasati in urma".

CITESTE SI: Eurovision 2015. Romania s-a calificat in finala Eurovision: "Daca ne-ati votat, inseamna ca ne-ati sustinut mesajul"

"Este foarte ciudat, dar orice il deranjeaza pe Nigel Farage ma incanta pe mine, asa ca noroc Romania", a incheiat Carl Greenwood.

Mai mult, acesta a realizat si un sondaj in care invita cititorii sa ofere puncte melodiei, de la 0 la 12. 26% dintre ei au votat cu "niciun punct", iar 22% dintre ei au votat cu "12 puncte".

Trupa Voltaj s-a calificat in FINALA EUROVISION, dupa prima semifinala a concursului cantecului european, ce a avut loc marti, la Wiener Stadthalle.

In urma semifinalei de marti, au aparut numeroase comentarii pe Twitter, in care telespectatorii straini au facut glume pe seama lui Calin Goia sau a punerii in scena a piesei. Astfel, in timp ce un internaut l-a asemanat pe artist cu un "magician amator", un altul a apreciat ca valizele de pe scena reprezentau faptul ca Romania urmeaza sa plece curand acasa.

Cu toate acestea, unii au avut cuvinte de lauda la adresa reprezentantilor Romaniei, apreciind ca nu au cantat in engleza.

Sursa: Mirror

VIDEO PROTVPLUS.RO