Europa, tot mai afectată de valul extrem de caniculă. Temperaturi-record în Spania
Nu suntem singurii chinuiți de un soare nemilos. Căldura sufocantă a ajuns și în Serbia: 37 de grade au fost la Belgrad, iar în Spania, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, temperaturile au urcat până la 43 de grade în sudul țării.
În schimb, Italia trece prin cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani.
Cel mai rău e în centrul și în nordul peninsulei, unde se caută frenetic măsuri pentru reducerea consumului de apă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Soarele dogoritor i-a făcut pe locuitorii din Belgrad să se îndrepte spre insula Ada Ciganlija, de pe râul Sava, pentru o meritată răcorire. Vineri au fost 37 de grade Celsius, iar sâmbătă sunt așteptate temperaturi și mai mari.
Autoritățile din Serbia le-au recomandat oamenilor să evite expunerea la soare la orele amiezii.
În timp ce sârbii au apă din belșug, italienii au de suferit de pe urma secetei.
Râul Po, care curge din Alpi până la marea Adriatică, a ajuns mult sub nivelul normal și continuă să scadă. Este cel mai lung din peninsulă. Străbate aproape 650 de kilometri, și regiuni întregi depinde de el pentru energie hidroelectrică și transport.
Situație critică și în nordul Italiei
În plus, pe terenurile agricole care se află de o parte și de cealaltă a acestui râu cresc ingredientele necesare pentru a realiza aproape 30 la sută din produsele tradiționale italienești, precum parmezanul. Fermierii sunt îngrijorați.
Simone Minelli, fermier: „Analizăm situația de la o zi la alta. Când nu ai suficientă hrană pentru animalele pe care le ai, trebuie să mai reduci din ce ai”.
Situația e alarmantă și în nordul Italiei. Tot acest nisip era cândva sub apă. Acum acești bărbați trebuie să meargă mult pe jos pentru a ajunge la barca lor.
Ada Giorgi, președinte al Consorțiului pentru apă "Terre dei Gonzaga": „Ne lipsesc ploile, aici nu ninge iarna, e o zonă cu temperaturi ridicate. Toate astea creează furtuna perfectă și ne aflăm într-o situație de criză extremă”.
Pe viitor, prognozele meteorologilor din peninsulă nu le dau mari speranțe italienilor, care vor avea de suferit în continuare de pe urma secetei.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: canicula, Spania, italia, europa, serbia, belgrad,
Dată publicare:
02-07-2022 08:03