Asediu alb in Austria. 14 turisti romani blocati in statiuni, din cauza nametilor

Ultima actualizare: 27-10-2012 16:02
Europa, sub nameti de zapada. Probleme serioase in...
Asediu alb in Austria. 14 turisti romani blocati i...

Daca va pregatiti de vacanta in Austria trebuie sa stiti ca zapada cazuta dintr-o data acolo a adus probleme serioase. 15.000 de localnici si turisti sunt blocati in statiunile montane.

Printre ei se afla cel putin 14 romani care asteapta deblocarea drumurilor ca sa se poata intoarce acasa. Bulgarii au si ei cod portocaliu de zapezi si viscol.

La Sofia s-a intrunit o celula de criza, dupa ce mii de masini, inclusiv ale unor romani, s-au inzapezit in trecatorile din Balcani.

Daca la Viena vremea inca mai aduce a primavara, in vest, la granita cu Elvetia si Germania, iarna e la ea acasa.

Traficul rurier si feroviar este aproape blocat in statiunile montane din Muntii Arlberg. Noua romani au ramas la Glatur, iar alti cinci in statiunea Pital. In situatia lor sunt alte mii de turisti, dupa ce zapada a depasit un metru inaltime, iar viscolul a impiedicat degajarea drumurilor aproape 24 de ore.

In plus, exista pericolul unor avalanse, pentru ca zapada este instabila. Tocmai de aceea, armata austriaca a pus in alerta cateva elicoptere, plus sute de militari.

In Bulgaria, in schimb zeci de sate si orase, au ramas izolate, fara electricitate, dupa zapezile cazute sub codul portocaliu.

Cei 20 de romani care au anuntat ieri ca sunt blocati in imensele ambuteiaje, au pornit azi spre tara, dupa ce drumarii bulgari au reusit sa faca soselele cat de cat practicabile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO