A atacat cu cocteil Molotov ambasada Japoniei pentru ca bunica sa a fost obligata sa se prostitueze

Dată publicare: 08-01-2012 12:51
Dată actualizare: 28-06-2012 11:14


Victime ale exploatarii sexuale de catre soldatii japonezi in cel de-al 2-lea Razboi Mondial

Un chinez a fost arestat de politia sud-coreeana dupa ce a aruncat cu cocteiluri Molotov in ambasada Japoniei de la Seul. Motivul: bunica sa a fost obligata sa se prostitueze in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial de catre soldatii japonezi.

Barbatul, in varsta de 38 de ani, a revendicat si incendierea, la 26 decembrie, a sanctuarului Yasukuni din Tokyo, considerat un simbol al Japoniei militariste in anii '30 si '40, a carei poarta din lemn a fost avariata usor.

Suspectul a lansat patru cocteiluri Molotov duminica dimineata in sediul reprezentantei diplomatice japoneze la Seul, atingand zidurile exterioare, a declarat un anchetator pentru AFP.

"El a fost arestat imediat. Ancheta este in curs de desfasurare pentru a stabili motivul gestului sau", a declarat politistul, precizand ca incidentul nu s-a soldat cu victime. Barbatul este originar din provincia Guangzhou, in sudul Chinei. El a intrat in Coreea de Sud in decembrie, prin Japonia, cu o viza de turism, potrivit politiei, care ii verifica declaratiile.

Potrivit agentiei de presa sud-coreene, suspectul le-a povestit politistilor ca bunica sa a fost o "femeie de consolare", sintagma ce desemneaza femeile care au servit drept sclave sexuale pentru soldatii japonezi in perioada 1939-1945.

Istoricii estimeaza ca 200.000 de femei au fost obligate sa munceasca in bordeluri militare in timpul campaniei japoneze din China, Coreea sau Filipine. Aceasta tragedie, ascunsa multa vreme, a fost dezvaluita public in anii '90, cand fostele "femei de consolare" si-au gasit curajul de a vorbi.

Japonia si-a cerut scuze pentru crimele comise de armata sa impotriva femeilor, dar a negat orice responsabilitate oficiala in conducerea acestor case de toleranta.
 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO