Europa cu mai multe viteze este o tentativa de a dezmembra UE. Anuntul facut de liderul partidului polonez de guvernare

Ultima actualizare: 16-03-2017 07:16
UE

Ideea unei Europe cu mai multe viteze este numai o tentativa de a dezmembra Uniunea Europeana, a declarat luni liderul partidului polonez de guvernare, PiS, Jaroslaw Kaczynski, citat de Reuters.

“Astazi, problema Uniunii Europene cu mai multe viteze, care este, de fapt, o spargere a unitatii sale, devine reala”, a spus Kaczynski, lideri formatiunii eurosceptive PiS, intr-o conferinta de presa.

El a mai spus ca acordarea unui nou mandat la presedintia Consiliului European a fostului premier polonez Donald Tusk, un rival politic vechi al lui Kaczynski, a insemnat o „joi neagra” pentru UE.

Tusk, fost premier al Poloniei si un rival vechi al actualului sef al PiS, Jaroslaw Kaczynski, a obtinut joi un nou mandat de 30 de luni la presedintia Consiliului European. Polonia a fost singura tara care a votat impotriva si a amenintat ca, de acum, va incepe sa obstructioneze afacerile curente ale Uniunii Europene si sa “joace dur” la Bruxelles.

Guvernul polonez al partidului eurosceptic PiS avut deja diferende cu Executivul UE, Comisia Europeana, in dosare precum statul de drept, migrantii, politica climatica si protectia mediului.

Partidul de dreapta il acuza pe Tusk, un politician de centru, ca si-a depasit mandatul. Unul dintre exemple este cand a criticat Guvernul de la Varsovia privind libertatea presei.

In pofida disputelor Guvernului cu UE, societatea poloneza este in favoarea apartenentei la blocul comunitar.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO