Germania vrea sa scada alocatiile copiilor imigrantilor din 15 tari UE. Cu cat se vor reduce ajutoarele sociale pentru romani

Dată publicare: 13-03-2017 16:19
Dată actualizare: 16-03-2017 07:16


euro

Germania vrea sa reduca ajutoarele sociale oferite copiilor imigrantilor din 15 state membre ale Uniunii Europene, inclusiv din Romania, relateaza Reuters, citand un raport publicat de cotidianul financiar Handelsblatt.

Ministerul german de Finante a prezentat un proiect de lege cu 15 state ai caror cetateni vor fi vizati de reducerea alocatiilor pentru copii, relateaza Reuters. Berlinul asteapta o decizie a Comisiei Europene de eliminare a obstacolelor juridice pentru a reducere alocatiilor.

Sunt vizati migrantii care muncesc in Germania, dar ai caror copii locuiesc in tarile de origine.

Astfel alocatiile oferite copiilor imigrantilor din Romania, Bulgaria, Croatia, Polonia si Ungaria vor fi reduse cu 50%. Pentru alte zece state, inclusiv Grecia, reducerea va fi de doar 25%.

Angela Merkel a declarat ca nivelul alocatiilor copiilor trebuie adaptat la standardele de trai din tarile de origine.

Potrivit Deutsche Welle in Germania, alocatia pentru primul si al doilea copil este de 190 euro pentru fiecare. Pentru al treilea copil este de 196 euro iar pentru al patrulea este de 220 de euro.

In 2014, 9.000 de copii romani primeau alocatii de la statul german, desi nu locuiau acolo.

Sursa: Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO