Erdogan, după aprobarea planului de apărare al NATO: Aliații trebuie să sprijine Turcia


Ultimul update: Joi 05 Decembrie 2019 19:58
Data publicarii: Joi 05 Decembrie 2019 19:55
Categorie: Stiri externe
erdogan

Turcia a aprobat un plan de apărare al NATO pentru ţările baltice şi Polonia după ce unii aliaţi au solicitat sprijin, a declarat joi preşedintele Recep Erdogan, adăugând însă că aliaţii nu trebuie să abandoneze Ankara în lupta împotriva terorismului.

Turcia a refuzat săptămâna trecută să aprobe planul de apărare până când aliaţii nu vor acorda sprijin în lupta Ankarei împotriva miliţiei kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) în Siria, după o decizie a SUA de a-şi retrage sprijinul pentru un plan separat de apărare pentru Turcia.

Erdogan a declarat înainte de summit că Ankara va bloca planul până când aliaţii nu recunosc ca atare grupurile pe care Turcia le consideră organizaţii teroriste.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat la finalul summitului că aliaţii nu au discutat despre miliţiile YPG şi că Turcia a ridicat blocajul asupra planului de apărare.

„Dacă vă uitaţi la discursurile de la summitul NATO, veţi vedea că toţi spun că sunt împotriva terorismului, dar din nefericire cu asta nu se luptă nimeni”, a spus Erdogan, care nu a vorbit cu presa internaţională miercuri, la sfârşitul summitului.

În cadrul unei conferinţe de presă de după summitul NATO de la Londra, unde liderii din Turcia, Franţa, Germania şi Marea Britanie au avut o întrevedere separată pe tema conflictului din Siria şi a refugiaţilor, Erdogan a spus că cei patru lideri se vor întâlni din nou la Istanbul, în februarie. El a spus că toţi cei patru lideri au fost de acord să se întâlnească în acest format cel puţin o dată pe an de acum înainte.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Dragoș Petrescu – printre cei mai greu de convins. Concurenții trebuie să știe ce vor atunci când vor ajunge în fața lui și să îl convingă că o investiție poate fi returnată

04:47
Cătălin Zmărăndescu, de 4 ori tătic

C. Zmărăndescu: "I-am spus Matildei că urmează să aibă o surioară sau un frățior. Ne-am anulat vacanța din septembrie, atunci se naște copilul."


14:05
Ioana Ginghină, momentul adevărului

Ioana Ginghină: "Eu bănuiam că fostul soț este într-o relație.."


15:59
Bolile de inimă afectează tot mai mulți tineri

Fluctuațiile tensiunii și gheara în piept ar trebui să ne trimită imediat la medic. 

Dr. Adrian Linte: "Este indicat un control cardiac preventiv, după vârsta de 35 de ani."


10:23
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01
Împreună, de dragul copilului

Misha și Connect-R au rămas în relații bune, de dragul Mayei. Misha: "Niciunul dintre noi nu va trăi toată viața singur."


12:40