Epidemia în creștere care lovește o țară distrusă de Covid-19. Au murit peste 4.300 de oameni
Peste 4.300 de oameni au murit din cauza „ciupercii negre” mortale din India, într-o epidemie în creștere care afectează în principal pacienții cu Covid-19.
India a raportat 45.374 de cazuri ale acestei infecții rare și periculoase, numită mucormicoză, a declarat ministrul Sănătății Mansukh Mandaviya, conform BBC.
Afectează nasul, ochii și uneori creierul și, de obicei, lovește la 12-18 zile după recuperarea de la Covid. Aproape jumătate dintre cei infectați primesc în continuare tratament.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Medicii spun că ciuperca are o legătură cu steroizii utilizați pentru tratarea Covidului, iar diabeticii prezintă un risc deosebit.
Steroizii reduc inflamația în plămâni pentru Covid-19 și par să ajute la oprirea unora dintre daunele care pot surveni atunci când sistemul imunitar al corpului este suprasolicitat pentru a combate coronavirusul.
Dar, de asemenea, steroizii reduc imunitatea și cresc nivelul zahărului din sânge atât la pacienții cu diabet zaharat, cât și la cei cu diabet zaharat cu Covid-19.
Se crede că această scădere a imunității ar putea declanșa cazuri de mucormicoză la diabetici sau la persoanele grav imunodeprimate, cum ar fi pacienții cu cancer sau persoanele cu HIV / SIDA.
O injecție antifungică este singurul medicament eficient împotriva bolii, spun medicii.
Cele mai afectate state sunt Maharashtra și Gujarat, unde 1.785 de persoane au murit de mucormicoză.
Dr. Raghuraj Hegde, un chirurg ocular cu sediul în Bangalore, care a tratat mai mlți pacienți cu mucormicoză, a declarat pentru BBC că a existat „un deficit masiv de numărare atât a cazurilor, cât și a deceselor” cauzate de boală.
"De obicei, decesele cauzate de mucormicoză apar la săptămâni sau luni de la infectare. Sistemele noastre actuale nu sunt bune pentru a capta aceste date", a spus el.
Medicii au spus că mulți pacienți au murit din cauza bolii chiar înainte de a ajunge la un spital și un număr de pacienți tratați și recuperați par să sufere de o recidivă.
„Vedem pacienți care au fost tratați agresiv pentru boală și externați din spitale care se întorc cu o infecție recurentă care se manifestă prin răspândirea mai largă a bolii în ochi sau creier”, a declarat dr. Akshay Nair, chirurg oftalmolog din Mumbai.