Elon Musk, în fața piloților Air Force: ”Era avioanelor de luptă a trecut”

Ultima actualizare: 05-03-2020 11:17
Elon Musk și lt.gen. John Thompson, din US Air Force

Elon Musk, CEO la Tesla și SpaceX, a prezis la o întâlnire cu oficialii US Air Force că războaiele viitorului vor fi duse de drone și nu de avioanele tradiționale. Musk a mai spus că economia Chinei o va depăși, în curând, cu mult pe cea a SUA.

”Era avioanelor de luptă a apus”, a spus Elon Musk într-o discuție cu lt.gen. John Thompson din US Air Force, la un simpozion din Orlando, potrivit CNBC.

”Războiul viitorului va fi al dronelor. Nu pentru că așa mi-l doresc eu, ci pentru că pur și simplu așa va fi”, a completat fondatorul Tesla și SpaceX.

Musk a mai spus că vionul de luptă F-35 de la Lockheed Martin, cea mai scumpă armă a Pentagonului, ar trebui să aibă și un competitor.

”Este un subiect controversat, dar eu nu cred că e bine să avem un singur furnizor”, a precizat Elon Musk, care a precizat ulterior printr-un twitt că acel concurent pentru F-35 trebuie să fie o dronă.

”Competitorul ar trebui să fie o dronă de luptă, controlată de la distanță de un om, dar cu manevre augmentate prin autonomie. Un avion de luptă F-35 nu ar avea nicio șansă împotriva acesteia”, a scris Musk.

În discuția cu Thompson, Musk a avertizat că SUA sunt la riscul de a fi depășite de alte națiuni dacă nu vor da prioritate inovației.

”În trecut nu aveam această problemă, dar a devenit un risc real în prezent. Nu am niciun dubiu că dacă SUA nu vor căuta să aibă inovații în spațiu, vor fi pe locul al doilea”, a spus Elon Musk.

Musk: ”Economia Chinei va fi de 2-3 ori mai mare decât a SUA”

Miliardarul a mai prezis că econommia Chinei o va depăși în cele din urmă pe cea a Statelor Unite, și chiar la scară mare: ”Un lucru care mi se pare destul de ciudat este că economia Chinei va ajunge să fie de două, dacă nu chiar de trei ori mai mare decât cea a SUA”.

”Fundamentul unui război este economic. Dacă tu ai jumătate din resursele adversarului, atunci trebuie să fii inovativ, altfel vei pierde”, a completat Elon Musk.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO