Echipele de intervenție din nordul Italiei, trimise în peste 100 de misiuni, din cauza ninsorilor puternice

Ultima actualizare: 05-01-2021 20:19
Echipele de intervenție din nordul Italiei, trimi...
Echipele de intervenție din nordul Italiei, trimi...

Este iarnă grea în nordul alpin al Italiei, unde mai multe localități aproape că au fost îngropate în zăpadă. Și nu este nicio exagerare.

Stratul depus a atins în unele locuri și doi metri. Pompierii şi echipele de la Protecţia Civilă au participat la peste, 100 de intervenţii.

În week-end, localnicii din Sappada, o mică aşezare din Alpii Italieni, au fost nevoiţi să sape tranşee prin zăpadă ca să poată ieşi din case.

Și în provincia Belluno, tot în nordul Italiei, zeci de maşini au fost îngropate în zăpadă şi doar cu ajutorul utilajelor grele au putut fi scoase la lumină. Pompierii şi echipele de la protecţia civilă au fost mobilizaţi pentru deblocarea căilor de acces, sau ca să cureţe acoperișurile care riscau să se prăbuşească.

În regiunea Veneto, o familie blocată de nămeți într-o zonă izolată a fost ajutată de pompieri să revină acasă. Salvatorii au ajuns la sinistraţi cu ajutorul unui vehicul cu șenile.

În provincia Frosinone o mamă şi fiul ei au fost salvaţi din mijlocul troienelor cu elicopterul.

La Rocca di Cambio - în regiunea Abruzzo - se poate schia pe ulițele satului, unde stratul de zăpadă depus are cam un metru. Mai ales că pârtiile din statațiunile montane sunt închise din cauza cauza pandemiei de Covid.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO