Dupa testarea cu succes a rachetei Pukguksong-2, Kim Jong-un vrea sa produca rachete in masa. Mesajul de amenintare catre SUA

23-05-2017 10:40


kim jong-un

Dupa testarea rachetei Pukguksong-2, Kim Jong-un a amenintat ca tara pe care o conduce, Coreea de Nord, este pregatita sa produca rachete in masa, capabile sa loveasca bazele militare americane.

Conducatorul a asistat la lansarea reusita a rachetei Pukgukson-2, care a zburat aproximativ 500 de km si a ajuns la o inaltime maxima de peste 653 de km, inainte sa ajunga in Oceanul Pacific, relateaza Daily Mail

Kim Jong a parut multumit dupa lansarea rachetei, care a avut loc in regiunea Puchang din sudul Phenianului, si s-a fotografiat cu oficialii militari. Apoi, acesta a declarat testul un succes si “a aprobat implementarea acestui sistem de arme de actiune” si a spus ca ar trebui “sa fie produs in masa”.

Aflat in Arabia Saudita, Donald Trump nu a facut nicio declaratie asupra acestui aspect. Coreea de Nord a testat doua rachete nucleare anul trecut, iar media locala a cerut intr-un mod raspicat testarea mai multor rachete din cauza politicii ostile indreptate de Donald Trump catre Phenian.

“Mai multe rachete, capabile sa loveasca Statele Unite, vor fi lansate din Coreea de Nord. Acesta este raspunsul tarii noaste la administratia Trump”, a scris ziarul nord-coreean Minju Jonson.
 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO