Dublu atac cu bombă, într-o moschee din Libia: 2 morți, 55 de răniți

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Atac Libia
AFP

O moschee din Libia a fost ținta unui dublu atac cu bombă, în urma căruia două persoane și-au pierdut viața, iar alte 55 au fost rănite.

Incidentul s-a petrecut vineri, în estul orașului libanez Benghazi. Atacul cu bombă vine la două săptămâni după un altul a curmat 35 de vieți omenești, scrie Reuters.

Martorii povestesc că s-a auzit o explozie puternică, în timp ce credincioșii se rugau în interiorul unei moschei mici.

Două bombe au explodat la începutul marii rugăciuni săptămânale în incinta moscheii Saad Ibn Abou Abada, din centrul oraşului Benghazi, situat la 1.000 km est de capitala Tripoli, a declarat pentru AFP o sursă din domeniul serviciilor de securitate, scrie Agerpres.

O sursă din cadrul armatei a declarat că dispozitivul explozibil a fost plasat la ușa lăcașului, ascuns într-o geantă și a fost acționat de la distanță, prin intermediul unui telefon. Un dispozitiv exploziv a fost pasat într-un sicriu în curtea moscheii, iar celălalt la intrare, într-un dulap cu încălţăminte, a precizat sursa.

Într-o postare pe Twitter, Misiunea ONU din Libia (Manul) a condamnat în mod ferm atentatul, reamintind că ''atacurile directe sau fără discriminare împotriva civililor'' reprezintă ''crime de război''.

Zona orașului Benghazi este controlată de Armata Națioanlă Libaneză, aflată sub comanda lui Khalifa Haftar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO