JO din Pyeongchang. Mike Pence a refuzat să stea la aceeași masă cu șeful Parlamentului nord-coreean

09-02-2018 16:17


Mike Pence la Jocurile Olimpice

Vicepreședintele american Mike Pence a plecat după cinci minute de la o cină la care ar fi trebuit să participe și șeful Parlamentului nord-coreean, Kim Young-nam. 

Vicepreşedintele american s-a aflat în proximitatea lui Kim Yong-nam pentru o perioadă scurtă de timp, dar cei doi au încercat să se evite, conform informaţiilor agenţiei de ştiri Yonhap, informează News.ro.

Pence şi Kim ar fi urmat să fie oaspeţii preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang, însă vicepreşedintele american a părăsit recepţia după cinci minute, evitându-l pe liderul Parlamentului nord-coreean. Spre deosebire de Pence, atât Moon Jae-in , cât şi prim-ministrul japonez Shinzo Abe au dat mâna cu liderul nord-coreean.

În cadrul ceremoniei, preşedintele Moon a declarat că speră ca lumea să-şi amintească de Jocurile Olimpice ca fiind „ziua în care a venit pacea”.

Sâmbătă, Moon se va întâlni cu delegaţia nord-coreeană.

Jocurile Olimpice au fost marcate de tensiunile cauzate de programul nuclear al Coreei de Nord. Mike Pence a venit la ceremonia de deschidere a Olimpiadei cu Fred Warmbier, tatăl studentului american care a murit după ce a fost eliberat din închisoare în Coreea de Nord. De cealaltă parte, Coreea de Nord a organizat o paradă militară, iniţial programată pentru aprilie, cu o zi înainte de ceremonie.

 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO